• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Reizen

  Klik hier om naar Historizon te gaan, waar u onze historische reizen kunt boeken.

  Reizen met Historisch Nieuwsblad in 2014

  Antillen, WO1, Gouden Eeuw, Zuid-Afrika


  In 2014 organiseren Historisch Nieuwsblad en reisbureau Historizon vier bijzondere reizen in binnen- en buitenland. Ze voeren langs de belangrijkste en mooiste plekken waar geschiedenis is geschreven. Historici, schrijvers en gidsen, afkomstig uit de te bezoeken landen zelf, geven u als reiziger een schat aan historische informatie en verdieping.

  Van 6 tot en met 15 mei nemen we u mee naar de Antillen. Op Curaçao bezoeken we Willemstad en het binnenland, waar we onder meer het spoor volgen van Tula, de leider van de slavenopstand van 1795. Op Bonaire brengen we onder andere een bezoek aan de zoutpannen, die de reden waren waarom de Nederlanders dit eiland in 1633 in bezit namen.

  De Eerste Wereldoorlog staat centraal van 2 tot en met 7 juni, wanneer we per bus het voormalige westfront in België en Frankrijk volgen. Van Antwerpen gaat het via de IJzer, Ieper, Lille en de slagvelden aan de Somme naar Verdun. Onderweg leert u niet alleen alles over de militaire strijd, maar ook over de impact van oorlog en bezetting op de burgerbevolking, het Belgische verzet, en kunst en literatuur.

  Van 4 tot en met 9 augustus vindt voor de tweede maal de Gouden Eeuw-bustour plaats. We laten u kennismaken met het Nederland van de zeventiende eeuw, van de vesting Maastricht tot de hofstad van de Friese Nassaus, Leeuwarden. Onderweg bezoeken we schilderachtige havens, rijke cultuursteden en vernuftige droogmakerijen. Inclusief boottocht over het IJsselmeer.

  Van 11 tot 27 november volgen we de Nederlandse sporen in 350 jaar Zuid-Afrikaanse geschiedenis en cultuur, van Kaap de Goede Hoop en de Boerenoorlog tot de apartheid en het Afrikaans. De reis gaat Kaapstad en Stellenbosch, en vervolgens naar het noorden: Bloemfontein, Kimberley, Johannesburg, Pretoria. Ter afsluiting maken we een excursie naar het wildreservaat Krugerpark.


  Binnenkort vindt u hier meer informatie over deze reizen.