• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken

  Adverteren

  Soms is terugblikken de beste manier om vooruit te kijken. Historisch Nieuwsblad is hét geschiedenismagazine van Nederland. Met fascinerende verhalen geschreven door toonaangevende historici. De leukste manier om te leren van het verleden en daardoor de wereld van nu beter te begrijpen. Dat maakt Historisch Nieuwsblad altijd verrassend actueel.
   
  De lezers van Historisch Nieuwsblad zijn zowel mannen als vrouwen: de aandelen zijn respectievelijk 67% en 33%. Het grootste deel van de lezers is 50 jaar of ouder, maar het blad wordt ook door jongeren gelezen. Wat vooral typerend is voor de lezersgroep is hun hoge opleiding en welstand: een grote meerderheid van de lezers valt in de groep hoge opleiding (68%) en hoge welstand (60%).
   
  De interesses van de lezers van Historisch Nieuwsblad gaan – vanzelfsprekend – uit naar geschiedenis (81%), maar ook naar kunst (71%), literatuur (74%) en zij hebben een voorkeur voor culturele vakanties (57%). Het blad heeft dan ook een zeer hoge selectiviteit voor dit type vakanties (selectiviteitsindex 182).
   
  De lezers van Historisch Nieuwsblad zijn echte printgebruikers. Dit is af te leiden van de Media Imperatives in het NOM-onderzoek. Ruim 77% van de lezers is een zware tijdschriftlezer of een zware dagbladlezer. Er zijn relatief weinig zware TV- en radiogebruikers binnen de lezerskring van Historisch Nieuwsblad.
  Doelgroep Historisch Nieuwsblad
  a
  Doelgroep Historisch Nieuwsblad
  a
  a

  Specificaties adverteren