• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Adverteren

  Historisch Nieuwsblad brengt spannende, ontroerende, absurde en belangwekkende verhalen van alle tijden samen. In samenwerking met prominente historici nemen we een kijkje in het verleden, onthullen we feiten die u nog niet wist en leggen we verbanden die u nog niet kende. Door het lezen van Historisch Nieuwsblad begrijpt u beter waarom de wereld is zoals hij is.
   
  De lezers van Historisch Nieuwsblad zijn zowel mannen als vrouwen: de aandelen zijn respectievelijk 67% en 33%. Het grootste deel van de lezers is 50 jaar of ouder, maar het blad wordt ook door jongeren gelezen. Wat vooral typerend is voor de lezersgroep is hun hoge opleiding en welstand: een grote meerderheid van de lezers valt in de groep hoge opleiding (68%) en hoge welstand (60%).
   
  De interesses van de lezers van Historisch Nieuwsblad gaan – vanzelfsprekend – uit naar geschiedenis (81%), maar ook naar kunst (71%), literatuur (74%) en zij hebben een voorkeur voor culturele vakanties (57%). Het blad heeft dan ook een zeer hoge selectiviteit voor dit type vakanties (selectiviteitsindex 182).
   
  De lezers van Historisch Nieuwsblad zijn echte printgebruikers. Dit is af te leiden van de Media Imperatives in het NOM-onderzoek. Ruim 77% van de lezers is een zware tijdschriftlezer of een zware dagbladlezer. Er zijn relatief weinig zware TV- en radiogebruikers binnen de lezerskring van Historisch Nieuwsblad.

  Specificaties adverteren