Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten
woensdag 24 juni 2009

De Grote Geschiedenis QuizIn het meinummer publiceert Historisch Nieuwsblad de voorronde van de quiz. Die staat tevens in de Volkskrant van 28 april. De twintig inzenders met de meeste goede antwoorden op de meerkeuzevragen worden uitgenodigd deel te nemen aan de eindronde.

De finale wordt dit jaar niet op Tweede Paasdag, maar op Hemelvaartsdag uitgezonden. Op 17 mei nemen de winnaars van de voorronde het in Felix Meritis in Amsterdam op tegen een select gezelschap prominenten, onder wie Fokke en Sukke-tekenaar Jean Marc van Tol, Nynke van Hichtum-biograaf Aukje Holtrop en Keuringsdienst van Waarde-presentator Teun van der Keuken. De winnaar maakt kans op een reis voor twee personen. Presentator Jan Tromp stelt de vragen, die weer worden geïllustreerd met prachtig historisch beeldmateriaal.

Tot het zover is, kunt u terecht op de vernieuwde website www.grotegeschiedenisquiz.nl Daarop zijn de hoogtepunten van de finale van vorig jaar te bekijken, en kunt u onbeperkt uw historische kennis testen in de online quiz Netspanning. (TV)

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.