Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten
Een dictator met grootheidswaanzin. Dat was Mussolini ten voeten uit. Euforisch, prikkelbaar, onverdraagzaam en achterdochtig. Een man die met zijn mateloze ego militaire avonturen aanging die desastreus uitpakten. Maar hij was ook de man die orde en rust kon herstellen in het chaotische Italië.

Peter Neville laat in een nieuwe biografie van Historisch Nieuwsblad zien hoe Mussolini begon als revolutionair socialist en zich, onder de invloed van de Tweede Wereldoorlog, ontwikkelde tot felle nationalist. 

Opnieuw: Mussolini's 'dagboeken'

De geschiedenis herhaalt zich, en geschiedvervalsing ook. Dat bewijzen de Dagboeken van Mussolini, waarvan de Milanese uitgeverij Bompiani inmiddels het derde deel heeft gepubliceerd. Na de jaren 1935, 1936 en 1939 volgen 1937 en 1938 nog, en...

Mussolini en de treinen

Iedereen weet dat de treinen in Italië onder het bewind van Mussolini op tijd reden. Of is dit een sprookje? Niet helemaal, zegt Italië-deskundige Romke Visser. `Italië heeft onder Mussolini reële vooruitgang geboekt.'

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld welke kant van Martin Luther King Amerika liever vergeet, waarom de Slag om Arnhem faliekant mislukte en hoe Willem van Oranje slim gebruikmaakte van propaganda.