• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Links februari 2014


  De nieuwe vrouw

  Eerste Golf-feministe Johanna Naber schreef in 1923 dat het feminisme voltooid was en afzonderlijke vrouwenorganisaties nu wel konden worden afgeschaft. Luister hieronder naar een OVT-column van Jan Blokker over Naber.
  Het Polygoonjournaal was natuurlijk aanwezig bij het onthaal van de Uiver-helden. Bekijk de viering hieronder.
  In het Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland zijn levensbeschrijvingen te vinden van tal van vrouwen die in de jaren twintig en dertig maatschappelijk actief waren. Klik hier om naar het lexicon te gaan.  Amerika verloren, rampspoed geboren

  Over het Huis Hannover maakte David Starkey een tiendelige documentaireserie. Aflevering 5, hieronder te bekijken, gaat grotendeels over ‘Mad King George’.
  Ondernemen voor het vaderland

  ‘Aldus kwam het, dat ik mij plotseling tot directeur der Koninklijke Nederlansche Stoomboot-Maatschappij benoemd zag.’ Reder, politicus en bankier Heldring hield een dagboek bij. Klik hier om het te lezen. 


  Bekijk het Lloyd-complex van architect Breman, met het beroemde hotel, het voormalige personeelskoffiehuis en personeelswoningen. Klik hier.  Boeken

  Thijs Slegt interviewde Frits Boterman over zijn levenswerk Cultuur als macht. Cultuurgeschiedenis van Duitsland 1800-heden. Klik hier om het interview te lezen.