• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Kinderprogramma

  Op avontuur

  Historische knutsels maken, 16.15-17.30

  Iedereen die naar het kindercollege is geweest, kan daarna mee met Angeliek om een uurtje te gaan werken aan historische knutsels. We laten ons inspireren door de lezing over archeologie, én door het Grote Geschiedenis Doeboek, het leukste boek over geschiedenis, gekke feitjes, puzzels en opdrachten. Dit jaar is het thema ‘Avontuur’. Begeleiders kunnen helpen én meedoen – laat je samen inspireren door geschiedenis!
   
  Angeliek Caelen is ontwerper en illustrator. Ze werkte jaren in het basisonderwijs als docent Beeldende vorming en Techniek. 

  Het kinderprogramma van het Geschiedenis Festival is gratis toegankelijk voor kinderen van 7 – 12 jaar, samen met een (groot)ouder of begeleider. Het programma bestaat uit een college, en een uur tot anderhalf uur knutselactiviteiten.
   
  14.45 – vanaf nu kun je je melden bij gastenbalie bij de ingang van de Philharmonie, daar krijg je een polsbandje.
  15.15 –  16.00 – kindercollege Huis van Hilde over archeologie, Blauwe zaal, begane grond Philharmonie
  16.15 –  17.30 – historische knutsels maken in de foyer onder begeleiding van Angeliek Caelen
   
  Begeleider en kind kunnen zich aanmelden via festival@historischnieuwsblad.nl – geef jullie namen op, en met hoeveel jullie zijn, en dan kun je op 5 oktober vanaf 14.45 tot 17.45 gratis naar binnen.

  Het kinderprogramma bestaat uit het kindercollege en de knutselmiddag. Toegang tot het kinderprogramma is beperkt tot deze twee activiteiten. Kinderen en begeleiders hebben geen toegang tot de overige lezingen en voorstellingen van het Geschiedenis Festival.