Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten
Bij Historisch Nieuwsblad is een nieuwe biografie van Jeanne d'Arc verschenen. Larissa Juliet Taylor schetst hierin aan de hand van veel bronnenmateriaal het portret van een charismatische boerendochter met een uitzonderlijk militair talent, die bij leven al uitgroeide tot een legende. Zes eeuwen later spreekt Jeanne nog altijd tot de verbeelding.

Op deze themapagina vindt u meer over Jeanne: bijvoorbeeld twee oude, stomme films, links naar brieven die Jeanne in gevangenschap schreef en een documentaire over haar leven.

Jeanne d’Arc (ca. 1412-1431)

Op haar dertiende hoort een arm herdersmeisje voor het eerst stemmen in haar hoofd. Ze moet haar diensten aanbieden aan de Franse kroonprins, zeggen ze, en strijden tegen de Engelsen. Met de hulp van Jeanne d'Arc wordt de prins gekroond tot koning Karel...

Film: Iedereen houdt van Jeanne d’Arc

Wat zou Frankrijk moeten zonder Jeanne d’Arc? Er staan in Franse steden en dorpen alleen al 1400 monumenten voor de herdersdochter, die vanaf haar dertiende door een goddelijke stem in haar hoofd werd aangespoord om Frankrijk van de Engelsen te...

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.