• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Ineke Mok

  Sporen van het Haarlems slavernijverleden

  Stadswandeling, vertrek 10.15 en 16.15

  Ineke Mok neemt tweemaal 15 festivalbezoekers mee op een korte, exclusieve stadswandeling met het thema ‘Het slavernijverleden van Haarlem’. Mok legde met Dineke Stam in 2013 de sporen bloot van het slavernijverleden van Haarlem, en legden de basis vast van de stadswandeling ‘Hoezo, Haarlem en slavernij?’.
   
  Net als bij het Geschiedenis Festival van 2017 kan een klein aantal festivalbezoekers deze bijzondere stadswandeling meemaken. Belangstellenden kunnen zich een kwartier voor aanvang verzamelen bij het meeting point bij de kassa van de Philharmonie. Na een korte introductie vertrekt de groep. 
   
  Let op: inschrijven voor deze wandeling is niet mogelijk. Wie het eerst komt, is het eerst aan de beurt. 

  Deelnemers moeten goed ter been zijn – gezien de ongelijke bestrating en het tempo van de wandeling is deze activiteit niet geschikt voor mensen die zich langzaam of met hulpmiddelen verplaatsen.

  Ineke praat zonder versterking.
   
  Om 10.15  vertrekt groep 1 – maximaal 15 personen
  Om 16. 30 vertrekt groep 2 – maximaal 15 personen
   
  De wandeling duurt ongeveer een uur en eindigt op het vertrekpunt.
   
  Ineke Mok is eigenaar van bureau Cultuursporen en specialiseerde zich in de Nederlandse slavernijgeschiedenis. Ze maakte met tekenaar Eric Heuvel het eerste grote beeldverhaal over de slavernijgeschiedenis van Nederland: Quaco – Leven in slavernij. Eerder maakte ze het lesboek Kind aan de Ketting bij de gelijknamige tentoonstelling in het NinSee Amsterdam. Ze is betrokken bij Mapping Slavery en ontwikkelde programma’s over het koloniale verleden voor de Nederlandse Kastelenstichting. Met Dineke Stam werkt ze aan een boek over de Haarlemmers en de slavernij (IndeKinpscheer, 2020).