• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Fold3: database militaire documenten oa WO1 en WO2

  Bronnen door Eric Hennekam

  Fold3 is een  gigantische database met vooral militaire documenten uit verschillende oorlogen, zoals de Eerste Wereldoorlog en Tweede Wereldoorlog, de Korea- en Vietnamoorlog en de Amerikaanse burgeroorlog. Een deel van de gescande documenten zijn alleen te raadplegen met een betaalde account. Toch is er ook een deel gratis te raadplegen.
  Als u bijvoorbeeld US Air Force foto’s wilt bekijken,  klik dan links onder op de homepage op World War II en klink daarna op Browse all World War II Titles.
  Onder de  kolom Publications ziet u de verschillende Fold3 Tweede Wereldoorlog collecties. Als er in groene letters het woord Free ziet staan is de betreffende collectie gratis te raadplegen en de documenten met een account te downloaden. Met de zoekbalk boven de collecties is het handig zoeken bijvoorbeeld naar de bijzonder foto van het bevrijdingsfeest op de Dam (zie afbeelding) 14 mei 1945.


  Afbeelding: -The people of Amsterdam, Holland throng the cathedral square to celebrate VE Day. It marks the end of five years of German oppression and they are overjoyed that the war has come to an end. Collectie: US Air Force / NARA  [8 aprl 2015]