• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Discussieer mee!

  Historisch Nieuwsblad organiseert debatavond

  Kom op maandag 21 maart naar de ‘teach-in’ Wat er op het spel staat! met o.m. Maarten van Rossem, Geert Mak en Mei Li Vos.

  De vluchtelingencrisis, de aanslagen in Parijs, de spanningen binnen de Europese Unie – verliezen we de grip op de wereld om ons heen? Het is tijd voor een tussenbalans: wat staat er op het spel? Is het einde van de democratie in zicht? Hoe maakbaar is onze wereld eigenlijk nog? En kan de geschiedenis ons de weg wijzen? Deze urgente kwesties vragen om een teach-in: een interactieve debatvorm uit de jaren zestig, waarbij iedereen deelnemer wordt. Zo brengt Historisch Nieuwsblad historisch perspectief in het actuele debat.
   

  Wat kun je verwachten?

  Aan de hand van prikkelende vraagstukken gaan prominente historici, (oud)politici, journalisten en denkers (Geert Mak, Maarten van Rossem, Frits Bolkestein, Dilan Yesilgoz, Meindert Fennema, Mei Li Vos, Arend Jan Boekestijn, Zihni Özdil, Duco Hellema, en Martin Sommer) met elkaar én met het publiek het gesprek aan, onder leiding van Raoul Heertje.

  De Jonge Historici verzorgen columns.

  Stand-up filosoof en action writer Laura van Dolron schrijft een stuk waarin ze met humor en zelfspot reflecteert op alles wat de revue passeert, dat ze ook voordraagt.

  Er is geen hiërarchie, geen oordeel – alles kan en moet gezegd. De enige regel is dat er naar de moderator geluisterd wordt. Wat er op het spel staat! levert geen kant-en-klare antwoorden, maar reflecteert en onderzoekt en jij kunt er bij zijn.
   
  Wie: Historisch Nieuwsblad
  Waar: Stadsschouwburg, Amsterdam
  Wanneer: maandag 21 maart, 19.30 uur
  Entree: €27,50 / 19,50 (studenten, CJP, uitsluitend op vertoning van pas)
  Contact: redactie@historischnieuwsblad.nl