• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Debatavond: Wat er op het spel staat!

  Een historische blik op het heden en  de toekomst. Met o.a. Geert Mak & Maarten van Rossem

  Exclusieve korting voor leden van Opzij!

  Kom op maandag 21 maart naar de ‘teach-in’ Wat er op het spel staat! Aan de hand van prikkelende opinies, stevige stellingen, uitdagende  sprekers en – heel belangrijk  – de input van het publiek onderzoeken we de situatie in de wereld.
   
  De vluchtelingencrisis, de aanslagen in Parijs, de spanningen binnen de Europese Unie – verliezen we de grip op de wereld om ons heen? Het is tijd voor een tussenbalans: wat staat er op het spel? Is het einde van de democratie in zicht? Hoe maakbaar is onze wereld eigenlijk nog? En kan de geschiedenis ons de weg wijzen? Deze urgente kwesties vragen om een teach-in: een interactieve debatvorm uit de jaren zestig, waarbij iedereen deelnemer wordt. Zo brengt Historisch Nieuwsblad historisch perspectief in het actuele debat.
   
  Wat kun je verwachten?
  Aan de hand van prikkelende vraagstukken gaan prominente historici, (oud)politici, journalisten en denkers (Geert Mak, Maarten van Rossem, Frits Bolkestein, Dilan Yesilgoz, Meindert Fennema, Mei Li Vos, Zihni Özdil, Arend Jan Boekestijn, Duco Hellema, en Martin Sommer) met elkaar én met het publiek het gesprek aan, onder leiding van Raoul Heertje.

  De Jonge Historici verzorgen columns.

  Stand-up filosoof en action writer Laura van Dolron schrijft een stuk waarin ze met humor en zelfspot reflecteert op alles wat de revue passeert, dat ze ook voordraagt.

  Er is geen hiërarchie, geen oordeel – alles kan en moet gezegd. De enige regel is dat er naar de moderator geluisterd wordt. Wat er op het spel staat! levert geen kant-en-klare antwoorden, maar reflecteert en onderzoekt en jij kunt er bij zijn.
   
  Wie: Historisch Nieuwsblad
  Waar: Stadsschouwburg, Amsterdam
  Wanneer: maandag 21 maart, 19.30 uur
  Entree: €24,75 (i.p.v. € 27,50) / 19,50 (studenten, CJP, uitsluitend op vertoning van pas)
  Contact: redactie@historischnieuwsblad.nl