Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

400.000 unieke documenten uit de Eerste Wereldoorlog

Bronnen door Eric Hennekam


Het Europees project Europeana Collections 1914-1918, waarbij tien nationale en universitaire bibliotheken uit Groot-Brittannië, Denemarken, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Servië en België onder leiding van de Staatsbibliothek zu Berlin betrokken zijn, werd op 30 april 2014 na drie jaar afgerond. In totaal werkten honderden specialisten uit heel Europa samen om aan de vooravond van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog de grootste collectie aan documenten uit de Eerste Wereldoorlog voor het eerst via één online platform samen te brengen en toegankelijk te maken.

De Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) droeg in grote mate bij tot het succes van dit project door haar unieke collecties met betrekking tot deze periode te digitaliseren en te bestuderen. Muziekpartituren, affiches, prentkaarten, prenten, dagboeken, penningen, handschriften en frontpers uit de verschillende bibliotheek afdelingen werden gedigitalseerd.

Project Europeana Collections 1914-1918:
www.europeana-collections-1914-1918.eu > search [zoek] > Belgium
 
E-learning microsite : www.bl.uk/world-war-one > search > Belgium
[5mei 2014 kbr]

Reageren

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.