Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

Geschiedenis Festival op 6 oktober

Vierde editie in Haarlem

Op zaterdag 6 oktober organiseert Historisch Nieuwsblad voor de vierde keer het Geschiedenis Festival. Na de uitverkochte editie van vorig jaar belooft het evenement ook in 2018 een groot succes te worden. Sprekers die al zijn bevestigd zijn onder meer Maarten van Rossem, Annegreet van Bergen, Herman Pleij, Adam Zamoyski en de Zweedse historicus Dick Harrison.Van negen uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds betreden prominente historici uit binnen- en buitenland de vijf podia van theatercomplex de Philharmonie en voeren u mee naar het verleden.

De onderwerpen die ze uitkiezen zijn zo divers als geschiedenis maar zijn kan. Van de Egyptische godenwereld tot negentiende-eeuws nationalisme, van de Korea-oorlog tot onverwacht spannende muziek uit de Tachtigjarige Oorlog, en van dappere oorlogshelden tot de ontwikkeling van protest en rebellie in Nederland.

Waarover ze ook spreken, de tientallen bevlogen tophistorici, meestervertellers en geschiedeniskenners die de podia bevolken staan garant voor een fenomenale dag!

Meer informatie en tickets.

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.