• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Beeld-, geluid- en krantenbank van provincie Zeeland

  Bronnen door Eric Hennekam

  De Zeeuwse Bibliotheek heeft de collecties van de Openbare Bibliotheken, archief- en onderwijsinstellingen in de provincie grotendeels toegankelijk gemaakt via de website De Zeeuwse Bibliotheek Digitaal. Het is een fraaie én makkelijk te doorzoeken beeld-, geluid- en krantenbank geworden, die geen cent te veel heeft gekost.

  In de Beeldbank Zeeland zijn meer dan 200.000 afbeeldingen te vinden.  De foto’s, prentbriefkaarten, affiches, tekeningen en prenten kunnen op verschillende manier doorzocht worden; geografisch, op periode, vervaardiger en herkomst. En natuurlijk met een free-text search.

  In de krantenbank zijn momenteel 31 verschillende Zeeuwse regionale kranten te vinden, waarvan de bekendste de Provinciale Zeeuwse Courant is. Een overzicht van alle kranten is HIER te vinden.

  De geluidscollectie bestaat uit beschrijvingen van een paar duizend geluidsbestanden. De interviews, dialectopnamen, radio-uitzendingen, lezingen en hoorspelen zijn alleen in het gebouw van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg te beluisteren, vanwege de auteursrechten.

  Afbeelding:  Prinses Juliana danst in een kring met meisje in Zeeuwse klederdracht., Abdijen, Midddelburg 21-9-1921.