• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken
  Historisch Nieuwsblad 1/2020

  Liever een sterke man

  Brazilië heeft zwakke democratische traditie

  Door: Ivo van de Wijdeven

  De keus van de Brazilianen voor de rechts-populistische Jair Bolsonaro als president past in de autoritaire traditie van het land. Brazilië is decennialang geregeerd door militaire junta’s. Slechts een derde van de inwoners vindt democratie de beste staatsvorm.

   

  Sinds een jaar is Jair Bolsonaro, een uitgesproken rechtse oud-officier, president van Brazilië. Bolsonaro steekt de nostalgische gevoelens die hij koestert voor de tijd dat Brazilië werd geregeerd door een militaire junta niet onder stoelen of banken. Zo heeft hij de periode tussen 1964 en 1985 weleens gekenschetst met een variatie op het motto op de Braziliaanse vlag: ‘twintig jaar van orde en vooruitgang.’

  Wilt u meer geschiedenisverhalen lezen?

  Ontdek de duizenden verhalen die we voor onze abonnees beschikbaar stellen, lees de nieuwste artikelen uit Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere week leestips van de redactie in uw mailbox. Met Historisch Nieuwsblad Online krijgt u altijd de juiste historische context om het nieuws van nu te begrijpen.
  Registreer nu en lees de eerste maand voor slechts 1 euro!

  Al abonnee? Log dan in en lees direct alle geschiedenisverhalen online. Heeft u nog geen account of is uw emailadres niet bij ons geregistreerd? Lees dan hier hoe u verder kunt lezen.

  Word lidInloggen