• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken
  Historisch Nieuwsblad 9/2019

  Oom Ho, de behoedzame revolutionair

  Het mysterieuze leven van Ho Chi Minh

  Door: Rimko van der Maar

  Met zijn vlasbaardje en maopak was hij in de jaren zestig hét symbool van de strijd van Vietnam tegen de Verenigde Staten. Ho Chi Minh wist met zijn charisma en eenvoudige levensstijl de Vietnamezen te inspireren en voerde een leven lang strijd tegen de bezetters van zijn land. Vijftig jaar geleden overleed hij.

   

  In juni 1946 kreeg de jonge Vietnamees Truong Nhu Tang de kans om Ho Chi Minh te ontmoeten. De eerste president van de Democratische Republiek Vietnam was in Parijs om te onderhandelen over de toekomst van Indo-China, tot aan de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog een Franse kolonie. Tussen de (mislukte) onderhandelingen door wilde Ho graag een groep Vietnamese studenten ontvangen. Truong Nhu Tang was onmiddellijk gefascineerd.

  Wilt u meer geschiedenisverhalen lezen?

  Ontdek de duizenden verhalen die we voor onze abonnees beschikbaar stellen, lees de nieuwste artikelen uit Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere week leestips van de redactie in uw mailbox. Met Historisch Nieuwsblad Online krijgt u altijd de juiste historische context om het nieuws van nu te begrijpen.
  Registreer nu en lees de eerste maand voor slechts 1 euro!

  Al abonnee? Log dan in en lees direct alle geschiedenisverhalen online. Heeft u nog geen account of is uw emailadres niet bij ons geregistreerd? Lees dan hier hoe u verder kunt lezen.

  Word lidInloggen