Home Hitler – Peter Longerich

Hitler – Peter Longerich

  • Gepubliceerd op: 25 oktober 2016
  • Laatste update 25 mei 2023
  • Auteur:
    Frans Smits
  • 2 minuten leestijd
Hitler – Peter Longerich

Er zijn de laatste tijd heel wat nieuwe studies over Hitler verschenen.  Nu is er een complete biografie van Hitler door de Duitser Peter Longerich, die eerder de levens beschreef van Goebbels en Himmler.

Norman Ohler wierp licht op het drugsgebruik van Hitler in Drugs in het Derde Rijk. Peter Ross Range verdiepte zich in het ontstaan van Mein Kampf in 1924. Het kanteljaar van Hitler. Roger Moorhouse schreef over het verbond tussen Hitler en Stalin in Duivelspact. Twee jaar geleden verraste Volker Ullrich met het eerste deel van zijn biografie van Hitler, waarin hij veel nieuwe feiten bracht over de persoon Hitler. En nu dan Longerich.

Hij vertelt een heel gedetailleerd verhaal; tegelijkertijd is hij een bekwaam analyticus. Hij betoogt overtuigend dat Hitler op zeer verschillende politieke terreinen in veel grotere mate actief was dan tot nu toe werd aangenomen. Bovendien was hij door zijn grote aanwezigheid op verschillende politieke terreinen telkens weer in staat om complexe en vastgelopen situaties door onverwacht ‘tromgeroffel’ naar zijn hand te zetten.

Door te kiezen voor een geschiedenis van de nazidictatuur vanuit het gezichtspunt van de man die aan het hoofd ervan stond maakt Longerich de verbanden tussen de afzonderlijke politieke terreinen van het ‘Derde Rijk’ zichtbaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Historischnieuwsblad.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste historische verhalen door toonaangevende historici. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand, de eerste maand €1,99. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.