• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken
  Historisch Nieuwsblad 3/2011

  Website: Intelligente volken spreken Arabisch

  Achtergronden bij de volksopstanden op het web

  Door: Maarten Muns

  De huidige volksopstanden in een groot deel van de Arabische wereld zijn niet goed te begrijpen zonder achtergrondkennis van de politieke geschiedenis van de regio. Het Midden-Oosten en Noord-Afrika hebben een turbulent verleden. De Arabische volken zijn veelal een speelbal van de wereldpolitiek geweest.

  Voor wie daar meer over wil weten, kunnen verschillende websites een gids zijn. Er is veel informatie te vinden op websites van universiteiten, onderzoeksinstituten en online encyclopedieën. In het geschiedenisgedeelte van Al-bab.com, een algemene website over de Arabische wereld, is veel informatie overzichtelijk gegroepeerd.

  Op deze website zijn hoogtepunten uit de Arabische geschiedenis bij elkaar gebracht, elk met een link naar een deskundig stuk over het onderwerp elders op internet. Zo zijn er kwalitatief goede artikelen te vinden over de opkomst van de islam, de kruistochten en de periode van het westerse imperialisme.

  Wilt u meer geschiedenisverhalen lezen?

  Ontdek de duizenden verhalen die we voor onze abonnees beschikbaar stellen, lees de nieuwste artikelen uit Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere week leestips van de redactie in uw mailbox. Met Historisch Nieuwsblad Online krijgt u altijd de juiste historische context om het nieuws van nu te begrijpen.
  Registreer nu en lees de eerste maand voor slechts 1 euro!

  Al abonnee? Log dan in en lees direct alle geschiedenisverhalen online. Heeft u nog geen account of is uw emailadres niet bij ons geregistreerd? Lees dan hier hoe u verder kunt lezen.

  Word lidInloggen