• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken
  Historisch Nieuwsblad 6/2012

  Kampioenen van Zeus

  Door: Afke van der Toolen

  In het oude Olympia wedijverden topsporters uit de hele Griekse wereld. De enige prijs was een simpele olijfkrans. Maar na de spelen haalden kampioenen veel geld binnen. Daarom was de verleiding om vals te spelen groot.

   

  In 2012 overvielen twee gewapende mannen het Museum van de Antieke Olympische Spelen in Olympia, Griekenland. Ze hadden het alarm uitgeschakeld en bonden een bewaker vast op een stoel. Hun buit bestond uit een allegaartje: 77 uiteenlopende voorwerpen van twee- tot drieduizend jaar oud, gevonden in de grond waarop ooit sportmannen uit de hele Griekse wereld elkaar bestreden.

  Wilt u meer geschiedenisverhalen lezen?

  Ontdek de duizenden verhalen die we voor onze abonnees beschikbaar stellen, lees de nieuwste artikelen uit Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere week leestips van de redactie in uw mailbox. Met Historisch Nieuwsblad Online krijgt u altijd de juiste historische context om het nieuws van nu te begrijpen.
  Registreer nu en lees de eerste maand voor slechts 1 euro!

  Al abonnee? Log dan in en lees direct alle geschiedenisverhalen online. Heeft u nog geen account of is uw emailadres niet bij ons geregistreerd? Lees dan hier hoe u verder kunt lezen.

  Word lidInloggen