Home Shortlist bekend Libris Geschiedenis Prijs 2022

Shortlist bekend Libris Geschiedenis Prijs 2022

  • Gepubliceerd op: 11 september 2022
  • Laatste update 11 sep 2022
Shortlist bekend Libris Geschiedenis Prijs 2022

Dit artikel krijgt u van ons cadeau

Wilt u onbeperkt toegang tot de artikelen op Historischnieuwsblad.nl? U bent al lid vanaf €1,99 per maand. Sluit hier een abonnement af en u heeft direct toegang.

De shortlist met vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2022 is vandaag bekendgemaakt in radioprogramma OVT.

Genomineerd zijn:

Over de Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000,- verbonden.

Jury 2022

De jury van 2022 wordt gevormd door: Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; George Harinck, hoogleraar geschiedenis van het neocalvinisme in Kampen; Manon van der Heijden, hoogleraar Comparative Urban History aan de Universiteit Leiden; Maria Holtrop, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Bas Kromhout, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Nelleke Noordervliet, schrijfster, verbonden aan Trouw; Hubert Slings, wetenschappelijk medewerker bij het Nederlands Openluchtmuseum.

Juryvoorzitter is dit jaar Thom de Graaf, de vice-president van de Raad van State.

Uitreiking

Op 30 oktober 2022 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2022 uitgereikt door juryvoorzitter Thom de Graaf tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Geschiedenis Festival

Tijdens het Geschiedenis Festival op zaterdag 15 oktober 2022 in de Philharmonie in Haarlem worden de genomineerden geïnterviewd door historicus Wim Berkelaar. Zie voor meer informatie www.geschiedenisfestival.nl.

Maand van de Geschiedenis

De Libris Geschiedenis Prijs maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland, www.maandvandegeschiedenis.nl.