Home Pater familias – Russell Shorto

Pater familias – Russell Shorto

  • Gepubliceerd op: 27 juli 2021
  • Laatste update 04 aug 2021
  • 1 minuut leestijd
Pater familias – Russell Shorto

Bestsellerauteur Russell Shorto is vooral bekend van boeken over de zeventiende en achttiende eeuw, bijvoorbeeld over Descartes, de ontstaansgeschiedenis van New York en de Amerikaanse revolutie.

Maar in Pater familias legt hij het vergrootglas op zijn eigen familie en vooral op zijn grootvader Russ, wiens ouders in 1901 van Sicilië naar de VS waren geëmigreerd.

Zijn lucratieve handel in illegale drank hield op toen in 1933 de ‘drooglegging’ eindigde. Daarna bouwde opa Shorto samen met zijn zwager een gokimperium op en werkte zich op tot tweede man van de maffia in het provinciestadje Johnstown in Pennsylvania.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Historischnieuwsblad.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste historische verhalen door toonaangevende historici. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand, de eerste maand €1,99. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.

Het boek is niet alleen een geschiedenis van kleinsteedse criminelen, die niet te beroerd zijn om vijanden te laten ‘omleggen’, maar ook een spannende zoektocht naar een verzwegen familieverhaal, waarbij de auteur informatie probeert te ontfutselen aan zijn vader en oudere verwanten. Gaandeweg wordt duidelijk dat zelfs de schaarse verhalen die in de familie de ronde deden niet klopten.

Pater familias. Het verhaal van mijn familie en de gangsters

Russell Shorto

277 p. Ambo|Anthos, € 22,99