Home “Leven en dood in de Gevangenpoort”

“Leven en dood in de Gevangenpoort”

  • Gepubliceerd op: 24 januari 2007
  • Laatste update 07 apr 2020

Wie zaten er gevangen in de Gevangenpoort naast Cornelis de Witt? Werd men gemarteld? Hoe was het om opgesloten te zitten in de zeventiende eeuw? Welke straffen hingen de veroordeelden boven het hoofd? Wat deed Victor de Stuers voor de Gevangenpoort?

Dat zijn de onderwerpen van het boek: ‘Voorpoorte van den Hove’ Geschiedenis van de Gevangenpoort. Op zondag 18 maart 2007 vertelt Robert van Lit over het leven in de Poort. Robert van Lit is conservator van het Haags Historisch Museum, samensteller van de tentoonstelling Geboeid!, Zeven eeuwen Gevangenpoort en een van de drie auteurs van dit boek.

Aansluitend kunt u de tentoonstelling Geboeid! Zeven eeuwen Gevangenpoort in het Haags Historisch Museum bezoeken. De ochtend wordt afgesloten met een drankje en een typisch Haagse traktatie. Kijk voor meer informatie over het boek en de tentoonstelling op www.haagshistorischmuseum.nl

Datum:           zondagochtend 18 maart 2007
Locatie:          Haags Historisch Museum
                       Korte Vijverberg 7 te Den Haag
Programma:  11.00 – 12.00 uur

Prijs:
U heeft een Museumkaart: entree gratis + lezing  € 7,50
U heeft geen Museumkaart: entree museum + lezing  € 7,50 (entree met korting)

Aanmelden en betalen:
Voor aanmelding en betaling klik
hier

Kaarten kunnen ook gekocht worden bij de kassa van het museum.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Historischnieuwsblad.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste historische verhalen door toonaangevende historici. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand, de eerste maand €1,99. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.