• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken
  Historisch Nieuwsblad 9/2018

  Hoe Reagan het Iran-Contra-schandaal overleefde

  Een duister complot

  Door: Koen Vossen

  Tijdens het presidentschap van Ronald Reagan bleek dat hoge ambtenaren waren betrokken bij de verkoop van wapens aan Iran. Met de opbrengst wilden ze rechtse rebellen in Nicaragua financieren. Wat wist Reagan er zelf van? En was hij wel zo onschuldig als hij zich voordeed?

   

  Het is eigenlijk merkwaardig dat over de Iran-Contra-affaire nog steeds geen goede Hollywood-blockbuster is gemaakt. Dit politieke schandaal uit de jaren tachtig had namelijk alle ingrediënten voor een spannende politieke thriller, zoals geheime operaties in exotische landen, een duistere samenzwering op het hoogste niveau en een populaire president die plots aan het wankelen wordt gebracht.

  Wilt u meer geschiedenisverhalen lezen?

  Ontdek de duizenden verhalen die we voor onze abonnees beschikbaar stellen, lees de nieuwste artikelen uit Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere week leestips van de redactie in uw mailbox. Met Historisch Nieuwsblad Online krijgt u altijd de juiste historische context om het nieuws van nu te begrijpen.
  Registreer nu en lees de eerste maand voor slechts 1 euro!

  Al abonnee? Log dan in en lees direct alle geschiedenisverhalen online. Heeft u nog geen account of is uw emailadres niet bij ons geregistreerd? Lees dan hier hoe u verder kunt lezen.

  Word lidInloggen