• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken
  Historisch Nieuwsblad 10/2007

  Hoe konden de mensen toch zo stom zijn?

  Veel historische fouten in Geert Maks televisieserie In Europa

  Door: Willem Melching

  Met veel publiciteit ging in november de eerste helft van Geert Maks documentaireserie In Europa van start. Historicus en Duitsland-deskundige Willem Melching keek naar de eerste vier delen en constateerde een totale minachting voor onze Europese voorouders en talloze historische onjuistheden.

  Geert Mak heeft met zijn bestseller In Europa het verleden onder de aandacht gebracht van het grote publiek. Dat is winst in een land waar de historische belangstelling niet al te groot is.

  Het boek is ook omgewerkt tot het scenario van een 35-delige televisieserie. Aan de hand van een jaartal en een locatie behandelt Mak de geschiedenis van de twintigste eeuw. Deel 2 ging over Berlijn en Wenen in 1906, deel 3 over Wenen en Sarajevo in 1914, deel 4 over Ieper in 1915. Het eerste deel was een inleiding op de serie met hoogtepunten uit de volgende delen.

  Wilt u meer geschiedenisverhalen lezen?

  Ontdek de duizenden verhalen die we voor onze abonnees beschikbaar stellen, lees de nieuwste artikelen uit Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere week leestips van de redactie in uw mailbox. Met Historisch Nieuwsblad Online krijgt u altijd de juiste historische context om het nieuws van nu te begrijpen.
  Registreer nu en lees de eerste maand voor slechts 1 euro!

  Al abonnee? Log dan in en lees direct alle geschiedenisverhalen online. Heeft u nog geen account of is uw emailadres niet bij ons geregistreerd? Lees dan hier hoe u verder kunt lezen.

  Word lidInloggen