• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken
  dinsdag 9 februari 2021

  ‘De absurditeit van de oorlog is hier voelbaar’

  Ad van Liempt bezocht plekken waar de Tweede Wereldoorlog zich afspeelde

  Door: Teun Willemse

  Van de gruwelijke represailles in Appelbergen tot de eerste bevrijders in Zuid-Limburg, en van het bombardement in Rotterdam tot een kerkrazzia in Aalten. De Tweede Wereldoorlog voltrok zich in alle uithoeken van ons land. Voor zijn boek Hier is het gebeurd bezocht Ad van Liempt plekken waar de oorlog zich afspeelde. ‘Je waant je midden in het verhaal.'

  Samen met fotograaf Rolf Baas reisde Van Liempt door Nederland om de plekken van bekende en onbekende oorlogsverhalen vast te leggen. Soms staat er een statig monument, soms niet meer dan een bordje met enkele namen. ‘De ene plek van herinnering is de andere niet’, zegt Van Liempt.

  Jullie bezochten 50 locaties voor dit boek. Waarom juist deze plaatsen?

  Wilt u meer geschiedenisverhalen lezen?

  Ontdek de duizenden verhalen die we voor onze abonnees beschikbaar stellen, lees de nieuwste artikelen uit Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere week leestips van de redactie in uw mailbox. Met Historisch Nieuwsblad Online krijgt u altijd de juiste historische context om het nieuws van nu te begrijpen.
  Registreer nu en lees de eerste maand voor slechts 1 euro!

  Al abonnee? Log dan in en lees direct alle geschiedenisverhalen online. Heeft u nog geen account of is uw emailadres niet bij ons geregistreerd? Lees dan hier hoe u verder kunt lezen.

  Word lidInloggen