Home Brieven mei 2002

Brieven mei 2002

  • Gepubliceerd op: 1 mei 2002
  • Laatste update 07 apr 2020

In deze rubriek kunnen lezers hun mening geven over artikelen die in het Historisch Nieuwsblad verschenen zijn. De redactie behoudt zich het recht voor brieven in te korten. Reacties: Postbus 1528, 1000 BM Amsterdam of redactiehn@vug.nl


Dat Bastiaan Bommeljé in Historisch Nieuwsblad (2002/2) een onduidelijke grief jegens mijn ‘dynastie’ schijnt te koesteren, omdat hij zelf nooit een fatsoenlijk boek uit zijn handen heeft weten te krijgen en daarom voornamelijk verzuurde recensies over het werk van collega’s publiceert, is algemeen bekend. Dat is ook niet erg. De in zijn jongste column opgevoerde citaten getuigen namelijk van een loffelijke ijver de meest recente ontwikkelingen in het wetenschapsbedrijf nauwgezet te volgen, ook al zijn zij gedeeltelijk uit hun verband gerukt. In één opzicht moet ik hem echter beslist corrigeren. Dit betreft zijn suggestie, als zouden de deelnemers aan de bewuste enquête zichzélf als intellectueel aan Vrij Nederland opgedrongen hebben – de invitatie ging geheel van de desbetreffende publicist Antoine Verbij uit. Voor de grote deceptie van Uw columnist, dat daarbij op de VN-burelen de noeste, maar eenzame hoofdredacteur van het Hollands Maandblad onopgemerkt is gebleven, heb ik derhalve alle begrip.
Thomas von der Dunk, Amsterdam

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Historischnieuwsblad.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste historische verhalen door toonaangevende historici. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand, de eerste maand €1,99. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.