Home SIGNALEMENTEN FILM: The Wrecking Crew

SIGNALEMENTEN FILM: The Wrecking Crew

  • Gepubliceerd op: 25 augustus 2015
  • Laatste update 07 apr 2020
  • Auteur:
    Jos van den Burg

Ook in de wereld van de popmuziek wil men bedrogen worden. Geniaal, de muziek van The Beach Boys? Goede popmuziek, The Mamas and the Papas? Zeker, maar wat in de jaren zestig verborgen bleef, was dat niet zijzelf, maar een legendarisch groepje sessiemuzikanten op hun platen speelden. Ja, ook bij The Beach Boys. Bandlid Brian Wilson was een genie, maar voor plaatopnames liet hij studiomuzikanten aanrukken, omdat zij beter speelden dan de bandleden. Zij hadden ‘de spirit en de know how’ zegt hij in de amusante documentaire The Wrecking Crew over hen.

In de film vertellen de sessiemuzikanten over hun muzikale leven en de tientallen bands en zangers die hen inhuurden. Hun namen werden nooit op de platen vermeld, maar ze leverden onvergetelijke bijdragen. Het beroemde basloopje op Nancy Sinatra’s ‘These Boots Are Made for Walking’? Bedacht door bassiste Carol Kaye. Carol wie? Eindelijk gerechtigheid, dankzij The Wrecking Crew.

The Wrecking Crew
Denny Tedesco
Dvd (Pink Moon)

 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Historischnieuwsblad.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste historische verhalen door toonaangevende historici. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand, de eerste maand €1,99. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.