• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken
  Historisch Nieuwsblad 6/2007

  JFK: De eerste katholieke president van de VS

  Kennedy spon garen bij de discussie over zijn geloof

  Door: Rob Hartmans

  Ondanks zijn uiterlijk en het geld van zijn vader, had de jonge John F. Kennedy veel tegen tijdens de verkiezingscampagne van 1960. Met name zijn katholieke achtergrond riep van verschillende kanten weerstand op. De discussie over zijn geloof gaf Kennedy echter de gelegenheid zich te profileren als een modern, gematigd en democratisch politicus.

  John. F. Kennedy versus Richard Nixon

  In een tijd waarin politiek vooral lijkt te gaan om image en televisie-appeal van politici, kunnen we ons niet voorstellen dat John F. Kennedy in 1960 de verkiezingen níét zou hebben gewonnen van Richard M. Nixon. De jonge, knappe, charmante Kennedy leek alles voor te hebben op de zwaar drinkende 'Tricky Dicky' Nixon, die er tijdens het roemruchte eerste televisiedebat volgens Maarten van Rossem uitzag als een 'sinistere eekhoorn'.

   

  Wilt u meer geschiedenisverhalen lezen?

  Ontdek de duizenden verhalen die we voor onze abonnees beschikbaar stellen, lees de nieuwste artikelen uit Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere week leestips van de redactie in uw mailbox. Met Historisch Nieuwsblad Online krijgt u altijd de juiste historische context om het nieuws van nu te begrijpen.
  Registreer nu en lees de eerste maand voor slechts 1 euro!

  Al abonnee? Log dan in en lees direct alle geschiedenisverhalen online. Heeft u nog geen account of is uw emailadres niet bij ons geregistreerd? Lees dan hier hoe u verder kunt lezen.

  Word lidInloggen