• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken
  Historisch Nieuwsblad 3/2005

  Helse toekomst

  Door: Maarten van Rossem

  Wie het publieke debat de laatste jaren een beetje heeft gevolgd, slaapt al enige tijd niet rustig meer. Wat staat ons de komende dertig jaar in Nederland niet allemaal te wachten? Heel westelijk Nederland loopt spoedig onder water, dat staat volgens de deskundigen vast. Dit komt door de stijging van de zeespiegel en die wordt veroorzaakt door de opwarming van de atmosfeer, het directe gevolg van de zondige activiteiten van de mens.

  Mocht deze straffe Gods onverhoopt op zich laten wachten, dan kunnen we er zeker van zijn dat een paar flinke dijkdoorbraken in Zuid Holland honderdduizenden slachtoffers gaan maken. Dat komt weer doordat onze dijken vol met zwakke plekken zitten. Het is ook zeer waarschijnlijk, zo niet volkomen zeker, dat de warme Golfstroom die Noordwest Europa een aangenaam klimaat geeft er binnen afzienbare tijd mee ophoudt. Hoewel het dus veel warmer wordt, krijgen wij het ook steeds kouder.

  En terwijl we wanhopig worstelen met deze onoplosbare problemen, ontwikkelt het ‘multiculturele drama’ zich in rap tempo tot een regelrechte burgeroorlog, die de schaarse gebieden die nog boven de zeespiegel uitsteken volledig zal ruïneren. De onderdelen van onze infrastructuur die al deze rampen overleven, worden vervolgens opgeblazen door islamitische terroristen.

  Wilt u meer geschiedenisverhalen lezen?

  Ontdek de duizenden verhalen die we voor onze abonnees beschikbaar stellen, lees de nieuwste artikelen uit Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere week leestips van de redactie in uw mailbox. Met Historisch Nieuwsblad Online krijgt u altijd de juiste historische context om het nieuws van nu te begrijpen.
  Registreer nu en lees de eerste maand voor slechts 1 euro!

  Al abonnee? Log dan in en lees direct alle geschiedenisverhalen online. Heeft u nog geen account of is uw emailadres niet bij ons geregistreerd? Lees dan hier hoe u verder kunt lezen.

  Word lidInloggen