Contact | Adverteren | Login | Lezersservice

Collegedag: het oude Egypte

Historisch Nieuwsblad organiseert in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden een inspirerende collegedag over het oude Egypte.

16 januari 2017 in het Rijksmuseum van Oudheden

De geschiedenis van Egypte blijft inspireren en verrassen. Hoe bouwden de farao’s hun immense rijk op? Wat is de betekenis van het hiërogliefenschrift? En wat zit er nu achter de geheime deur in het graf van Toetanchamon?

In samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden organiseert Historisch Nieuwsblad maandag 16 januari 2017 een collegedag over de geschiedenis van het oude Egypte. Deskundige sprekers nemen u mee door de geschiedenis van het land.

Deze collegedag vindt plaats in de unieke Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden, met de ruim tweeduizend jaar oude Egyptische tempel als achtergrond. Deze zes meter hoge tempel is gemaakt van  andsteen en is rond het begin van onze jaartelling gewijd aan de godin Isis.

Als bezoeker van de collegedag krijgt u bovendien vrij toegang tot het museum, inclusief de tijdelijke tentoonstelling Koninginnen van de Nijl.
 

Praktische informatie

Datum maandag 16 januari 2017
Tijd 9.30 - 17.00 uur
Locatie Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
Leiden
Prijs € 69 (abonnees) / € 89 (niet-abonnees)
Inclusief 4 inspirerende lezingen, lunch, koffie/thee, toegang tot het museum
Contact redactie@historischnieuwsblad.nl

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Gouden Eeuw

Eerste Wereldoorlog

Tweede Wereldoorlog

VOC

Lincoln

Verhagen plaatst Abraham Lincoln in de context van de geschiedenis van de VS. Volgens velen heeft Lincoln laten zien dat leiderschap niet kan worden aangeleerd, maar dat het aankomt op karakter.

€ 19,95 | Koop nu

Middeleeuwen