Informatie - Historisch Nieuwsblad
Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

Informatie

Hartelijk dank voor uw komst naar het Geschiedenis Festival. Meer informatie over de andere evenementen van Historisch Nieuwsblad vindt u hier.

Wat is het Geschiedenis Festival?

Op zondag 10 oktober 2021 vindt het Geschiedenis Festival voor de zesde keer plaats. Dat gebeurt dit jaar in aangepaste vorm in De Doelen in Rotterdam. Prominente historici zullen u met lezingen, debatten en interviews meevoeren naar het verleden.

Maar het Geschiedenis Festival is meer. Naast de lezingen over allerlei historische onderwerpen is er ook muziek, debat en film. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates over het Geschiedenis Festival.

Bekijk de aftermovie van het Geschiedenis Festival 2019 voor een sfeerimpressie.

 

Programma

De aanvang is om 10.00 uur, de deuren openen om 09.00 uur.

De programmering vindt plaats in één plenaire zaal met strikte anderhalve meter afstand. Tijdens het festival hoort en ziet u o.a. Luc Panhuysen over zeeheld Tromp, meesterinterviewer Coen Verbraak, Japanse propagandafilms van Beeld & Geluid, Maarten van Rossem en nog veel meer.

Maatregelen tijdens het Geschiedenis Festival

De organisatie van het Geschiedenis Festival en De Doelen houden zich aan de geldende RIVM-richtlijnen én de eventueel aanvullende richtlijnen van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
Voor de meest gestelde vragen over bijv. jassen, roken, ingangen en ventilatie bij De Doelen kunt u terecht op deze website: https://www.dedoelen.nl/nl/pQg84hm/veelgestelde-vragen

Verplaatst

Deze editie van het Geschiedenis Festival stond gepland in mei, maar is vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar oktober. Lees meer over het verplaatsen van het Geschiedenis Festival en uw tickets.

Extra tickets

Na aanleiding van de coronaversoepelingen van afgelopen 30 juni 2021, zijn er nieuwe reguliere tickets in de verkoop gegaan. Tickets bestelt u via De Doelen, Rotterdam. Ga naar de ticketpagina en bestel uw ticket(s).
Heeft u voor 30 juni 2021 tickets aangeschaft, bevestig deze dan bij De Doelen om uw zitplaats te verzekeren. Tickethouders hebben hierover een instructiemail ontvangen.

Lunchtickets

Het is ook mogelijk om vooraf een lunchticket te bestellen. U ontvangt een e-ticket waarmee u een pakket tijdens de lunchpauze coronaproof kunt afhalen. Graag attenderen wij u erop dat er geen andere lunchfaciliteiten op locatie aanwezig zijn. Achteraf ter plaatse nog een lunch bestellen is helaas niet mogelijk. Wij raden u aan uw lunchticket vooraf te regelen. Zo geniet u zorgeloos van een heerlijke lunch (bestaand uit twee rijkbelegde broodjes, fruit en drankje) en hoeft u niets te missen van het programma van het Geschiedenis Festival. Bestel hier uw lunchticket(s).

Ter info:

Op het Geschiedenis Festival zullen een fotograaf en videograaf aanwezig zijn voor de verslaggeving van het evenement. Mocht u bezwaar hebben tegen de plaatsing van beeldmateriaal waarop u duidelijk herkenbaar bent, laat het ons dan per mail of telefonisch weten.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met de organisatie.
E-mail: festival@historischnieuwsblad.nl
Telefoon: 024 -20 278 31

Locatie en route

Het Geschiedenis Festival vindt plaats in De Doelen, Rotterdam.

Concertgebouw De Doelen
Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam
010 217 1717

Openbaar vervoer

De Doelen ligt in het hart van Rotterdam, op loopafstand van Rotterdam Centraal Station, tram, metro en bushaltes. Rondom De Doelen zijn verschillende parkeergarages. Kijk hier voor een uitgebreide routebeschrijving en meer informatie over parkeren in de buurt.
Plan uw reis op www.ns.nl of www.9292ov.nl