Informatie - Historisch Nieuwsblad
Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

Informatie

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor het Geschiedenis Festival. Benieuwd naar meer evenementen van Historisch Nieuwsblad? Klik hier.

Wat is het Geschiedenis Festival?

Op zaterdag 15 oktober 2022 vindt het Geschiedenis Festival voor de zevende keer plaats. Dit jaar vieren we het festival opnieuw in de Philharmonie Haarlem. Prominente historici voeren u via lezingen, debatten en interviews mee naar het verleden. Maar het Geschiedenis Festival is meer. Naast lezingen over allerlei historische thema’s is er muziek, kunst en film.

Bekijk de aftermovie van het Geschiedenis Festival 2019 voor een sfeerimpressie.

Programma

De deuren van de Philharmonie openen om 09.00 uur. Het openingsprogramma in de Grote Zaal start om 09.30 uur. Het festival is uiterlijk om 18.00 uur afgelopen. Bekijk hier de sprekers en programmaonderdelen.

Lunchtickets

Gezien er in tegenstelling tot voorgaande jaren géén verkooppunt is in de foyer voor losse broodjes, raden wij u aan vooraf een lunchticket te bestellen. U kunt uw lunch bestellen tot 9 oktober 2022. Zo geniet u zorgeloos van een heerlijke lunch en hoeft u niets te missen van het programma van het Geschiedenis Festival. Lees meer over de lunchpakketten.

Eigen lunch meenemen is toegestaan. We vragen u vriendelijk deze alleen te nuttigen in de foyer. Buiten de Philharmonie vindt u opties voor broodjes e.d. op de zaterdagmarkt bij de Grote Kerk, of u kunt op 5 minuten loopafstand terecht bij o.a. Jumbo, La Place of Subway in de Smedestraat.

Drinken

Bij de bar in de Philharmonie kunt u het hele festival terecht voor koffie, thee en (fris)dranken en een klein assortiment versnaperingen. Verder kunt u bij festivallocatie Noord Hollands Archief tussen 10.00 en 16.00 terecht bij het archiefcafé voor koffie, thee met iets lekkers erbij. Betaling is uitsluitend mogelijk met pin.

Ringleiding

Wenst u ringleiding in de Grote Zaal? Dan kunt u contact opnemen met de kassa van de Philharmonie. U kunt de kassa bereiken via 023-5121212

Boeken

Hier vindt u de mooiste boeken met betrekking tot het Geschiedenis Festival. Bestel uw boek op tijd zodat u deze wellicht op deze dag kunt laten signeren door de auteur.

Ter info

Op het Geschiedenis Festival zullen een fotograaf en videograaf aanwezig zijn voor de verslaggeving van het evenement. Mocht u bezwaar hebben tegen de plaatsing van beeldmateriaal waarop u duidelijk herkenbaar bent, laat het ons dan per mail of telefonisch weten.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met de organisatie.
E-mail: festival@historischnieuwsblad.nl
Telefoon: 024 -20 278 31

Locatie en route

Het Geschiedenis Festival vindt plaats in Philharmonie Haarlem

Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
023 512 12 12

Veelgestelde vragen

Wat is er qua eten en drinken te krijgen op het festival?
U kunt alleen ruim voor het festival een lunchticket bestellen. Lees hier over de lunchopties. Graag attenderen wij u erop dat er geen andere lunchfaciliteiten op locatie aanwezig zijn. Achteraf ter plaatse nog een lunch bestellen is niet mogelijk. Wel kunt u bij de bar in de Philharmonie terecht voor koffie, thee en (fris)dranken en een klein assortiment versnaperingen.

Hoe kan ik me opgeven voor een masterclass of workshop op de Loft?
Tijdens het Geschiedenis Festival kunt u zich inschrijven voor een workshop of masterclass bij de infobalie in de foyer. U kunt zich inschrijven voor één workshop per persoon. U ontvangt dan een voucher waarmee u toegang krijgt tot de betreffende zaal. Let op: kom op tijd. Wanneer u te laat bent, is het mogelijk dat uw voucher vervalt en uw plaats aan een andere belangstellende wordt aangeboden.

Hoeveel programmaonderdelen kan ik zien op het Geschiedenis Festival?
Festivalbezoekers kunnen de hele dag terecht in de Grote Zaal. Daar staan dit jaar maar liefst vijf gerenommeerde sprekers met vijf lezingen over een breed scala aan onderwerpen, waaronder: Beatrice de Graaf, Ian Kershaw, Maarten van Rossem, Max Hastings en Luc Panhuysen. Deze lezingen kunt u gegarandeerd bijwonen. In de foyer is permanent een boekhandel geopend, en komt u altijd iets verrassends tegen: van signeersessies tot kostuumdemo’s en van tentoonstellingen tot muziek. Daarnaast zijn er nog zes ruimtes met een beperkt aantal zitplaatsen. Daar is het soms afwachten of u terecht kunt; de kans bestaat dat een zaal al vol is. Op last van de brandweer en om voldoende ventilatie te houden, mogen daar een beperkt aantal bezoekers in. We vragen hiervoor om uw begrip.

Kan ik zaalplaatsen reserveren?
Plaatsen reserveren is met ons huidige reserveringssysteem helaas niet mogelijk. In onze Grote Zaal en in de foyer kunt u de hele dag zeker terecht. Bij andere zalen kunt u kijken of er plek is. Mocht uw eerste keuze niet meer mogelijk zijn, dan kunt u zich laten verrassen door een spreker die u (nog) niet kent of een programmaonderdeel over een nieuw onderwerp, in een andere zaal. We beloven u dat alle programmaonderdelen meer dan de moeite waard zijn!

Ik ben van de pers – mag ik overal naar binnen?
We vragen verslaggevers zich ruimschoots voor het festival bij ons te melden via festival@historischnieuwsblad.nl. Geef duidelijk aan voor wie en voor welk programmaonderdeel een stoel vrijgehouden dient te worden. Onder pers en verslaggevers verstaat de organisatie geaccrediteerde journalisten van een gevestigd nieuwsmedium.