Home Informatie
Informatie
Informatie

Informatie

Wat is het Geschiedenis Festival?
Het Geschiedenis Festival is een veelzijdig evenement die de echte geschiedenisliefhebber niet mag missen. Verwacht een historische dag waar prominente historici u via lezingen, debatten en interviews meevoeren naar het verleden.

Maar het Geschiedenis Festival is meer. Naast lezingen over allerlei historische thema’s, is er aandacht voor muziek, kunst, theater en film. Interessante sprekers uit binnen- en buitenland die hun opwachting maken zijn: sir Christopher Clark, Katja Hoyer, Luc Panhuysen, Louise Fresco, René van Stipriaan, Wendy Wauters, Maarten van Rossem, Coen Verbraak en Hans Goedkoop.

Neem uw ticket met unieke QR-code geprint of digitaal mee
Tickets voor het Geschiedenis Festival zijn inmiddels uitverkocht. Heeft u online een ticket aangeschaft? Vergeet deze dan niet uit te printen of digitaal mee te nemen. Uw ticket kunt u vinden in uw inbox van het e-mailadres waarmee u uw ticketbestelling heeft geplaatst. U heeft na uw aankoop een mail ontvangen met als onderwerp: “Hier zijn uw tickets voor het Geschiedenis Festival.”

Huisregels
Het Geschiedenis Festival is een echt festival. Dat betekent dat programmaonderdelen gelijktijdig in verschillende zalen kunnen plaatsvinden en elkaar kunnen overlappen. In en uit lopen is toegestaan, behalve bij de live podcastopname, masterclasses en de theateroptredens. U bent dus vrij om uw eigen programma samen te stellen. We vragen u bij het in en uit lopen geen overlast te bezorgen en rekening te houden met de sprekers en de andere luisteraars.

Vooraf een plek reserveren in een zaal is niet mogelijk. Wanneer een zaal vol is, zult u even moeten wachten totdat er een plek vrij komt. Wellicht kunt u zich laten verrassen en in ons rijke programma iets anders vinden van uw gading. In de Grote Zaal kunt u altijd terecht.

Inschrijven voor masterclasses
Alle programmaonderdelen zijn zonder inschrijving bij te wonen, met uitzondering van de vier masterclasses. Per masterclass is er plaats voor max. 30 belangstellenden. U kunt zich voor max. 1 masterclass inschrijven. Inschrijven kan direct bij aankomst in de PHIL bij de informatiebalie van Historisch Nieuwsblad. U ontvangt daar een toegangsvoucher. Hiermee kunt u zich 15 minuten voor aanvang van een masterclass melden bij Loft 1, op de eerste etage. Wees op tijd, anders kan uw plaats worden vergeven

Mocht een masterclass vol zitten en een inschrijver zich niet tijdig melden, dan heeft u kans dat u het onderdeel nog kunt bijwonen. We adviseren u dan om uw interesse bij de zaalwacht van de Loft kenbaar te maken en te informeren of u mogelijk nog deel kunt nemen.. We adviseren u om uw interesse bij de zaalwacht van de Loft kenbaar te maken en te informeren of u mogelijk nog deel kunt nemen.

Lunchtickets
Heeft u van tevoren online een lunchpakket besteld? U kunt tussen 11.30 en 13.30 uur uw lunch afhalen tegen inlevering van uw lunchticket bij het Afhaalpunt Lunchpakketten achter in de foyer van de Philharmonie. Er is ook dit jaar géén verkooppunt in de foyer voor losse broodjes. Bezoekers konden tot vrijdag 30 september een lunchpakket bestellen en dieetwensen doorgeven via festival@historischnieuwsblad.nl.

Eigen lunch meenemen is toegestaan. We vragen u vriendelijk deze alleen te nuttigen in de foyer. Buiten PHIL vindt u opties voor broodjes e.d. op de zaterdagmarkt bij de Grote Kerk, of u kunt op 5 minuten loopafstand terecht bij o.a. Jumbo, La Place of Subway in de Smedestraat.

Catering
Bij de bar in PHIL kunt u de gehele dag terecht voor koffie, thee en (fris)dranken en een klein assortiment versnaperingen. Verder kunt u bij festivallocatie Noord-Hollands Archief tussen 10.00 en 16.00 uur terecht bij het archiefcafé voor koffie, thee met iets lekkers erbij. Betaling is uitsluitend mogelijk met pin.

Ringleiding
Wenst u een ringleiding te gebruiken in de Grote Zaal? Neem dan contact op met de kassa van PHIL. U kunt de kassa bereiken via 023-5121212.

Ter info
Op het Geschiedenis Festival zullen een fotograaf en videograaf aanwezig zijn voor de verslaggeving van het evenement. Mocht u bezwaar hebben tegen de plaatsing van beeldmateriaal waarop u duidelijk herkenbaar bent, laat het ons dan per mail of telefonisch weten.

Restitutie
F&L Media verleent op verzoek van de koper alleen restitutie als gevolg van afgelasting of verplaatsing. Bent u verhinderd, dan raadt de organisatie aan uw ticket aan vrienden of familie over te dragen.

Contact
Heeft u vragen, opmerkingen of ticketproblemen wat betreft het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met de organisatie.
E-mail: festival@historischnieuwsblad.nl
Telefoon: 024 -20 278 31

Locatie en route
Het Geschiedenis Festival vindt plaats in PHIL (hoofdlocatie) en in de Gravenzaal (Stadhuis) en Noord-Hollands Archief. De routebeschrijving voor PHIL en de beste opties voor parkeren vindt u hier.

PHIL
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
023 512 12 12

Navigatieadres: Damstraat 12 (Parkeergarage De Appelaar)

GRAVENZAAL – Locatie Stadhuis
Grote Markt 2, Haarlem
Deze prachtige historische locatie is uitsluitend te voet bereikbaar.  Ca. 10 minuten lopen vanaf PHIL.

NOORD HOLLANDS ARCHIEF
Jansstraat 40, Haarlem
Deze mooie oude locatie is te voet bereikbaar vanaf PHIL, op enkele minuten afstand.