Informatie - Historisch Nieuwsblad
Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

Informatie

Het Geschiedenis Festival vindt plaats op 10 oktober 2021 in concertgebouw De Doelen in Rotterdam. Hieronder vindt u meer informatie over het Geschiedenis Festival.

Wat is het Geschiedenis Festival?

Op zondag 10 oktober 2021 vindt het Geschiedenis Festival voor de zesde keer plaats. Dat gebeurt dit jaar in aangepaste vorm in De Doelen in Rotterdam. Prominente historici zullen u met lezingen, debatten en interviews meevoeren naar het verleden.

Maar het Geschiedenis Festival is meer. Naast de lezingen over allerlei historische onderwerpen is er ook muziek, debat en film. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates over het Geschiedenis Festival.

Bekijk de aftermovie van het Geschiedenis Festival 2019.

 

Programma

De aanvang is om 10.00 uur, de deuren openen om 09.00 uur.

De programmering vindt plaats in één plenaire zaal met strikte anderhalve meter afstand. Tijdens het festival hoort en ziet u o.a. Luc Panhuysen over zeeheld Tromp, meesterinterviewer Coen Verbraak, Japanse propagandafilms van Beeld & Geluid, Maarten van Rossem en nog veel meer.

Maatregelen tijdens het Geschiedenis Festival

De organisatie van het Geschiedenis Festival en Tivoli houden zich aan de geldende RIVM-richtlijnen én de aanvullende richtlijnen van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Voor de meestgestelde vragen over bijv jassen, roken, ingangen en ventilatie bij De Doelen kunt u terecht op deze website: https://www.dedoelen.nl/nl/pQg84hm/veelgestelde-vragen

Verplaatst

Deze editie van het Geschiedenis Festival stond gepland in mei, maar is vanwege de covid-maatregelen verplaatst naar oktober. Lees meer over het verplaatsen van het Geschiedenis Festival en uw tickets.

Ter info:

Op het Geschiedenis Festival zullen een fotograaf en videograaf aanwezig zijn voor de verslaggeving van het evenement. Mocht u bezwaar hebben tegen de plaatsing van beeldmateriaal waarop u duidelijk herkenbaar bent, laat het ons dan per mail of telefonisch weten.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met de organisatie.
E-mail: festival@historischnieuwsblad.nl
Telefoon: 024 -20 278 31

Locatie en route

Het Geschiedenis Festival vindt plaats in De Doelen, Rotterdam.

Concertgebouw De Doelen
Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam
010 217 1717

Openbaar vervoer
De Doelen ligt in het hart van Rotterdam, op loopafstand van Rotterdam Centraal Station, tram, metro en bushaltes. Rondom De Doelen zijn verschillende parkeergarages. Kijk hier voor een uitgebreide routebeschrijving en meer informatie over parkeren in de buurt.
Plan uw reis op www.ns.nl of www.9292ov.nl