Home Informatie
Informatie
Informatie

Informatie

Op zaterdag 7 oktober 2023 vindt het Geschiedenis Festival voor de achtste keer plaats. Tickets zijn vanaf mei beschikbaar. Wilt u niets missen over de ticketverkoop en aankondiging van de eerste programmaonderdelen? Schrijf u dan in voor de Historische Nieuwsbrief.

Wat is het Geschiedenis Festival?

Dit jaar vieren we het festival opnieuw in PHIL. Prominente historici voeren u via lezingen, debatten en interviews mee naar het verleden. Maar het Geschiedenis Festival is meer. Naast lezingen over allerlei historische thema’s is er muziek, kunst en film.

Bekijk hier de aftermovie van het Geschiedenis Festival 2022

Programma

De deuren van PHIL openen om 09.00 uur. Het openingsprogramma in de Grote Zaal start om 09.30 uur. Het festival is uiterlijk om 18.00 uur afgelopen. Bekijk hier de sprekers en programmaonderdelen.

Lunchtickets

Gezien er in tegenstelling tot voorgaande jaren géén verkooppunt is in de foyer voor losse broodjes, raden wij u aan vooraf een lunchticket te bestellen. U kunt uw lunch bestellen en dieetwensen doorgeven tot 28 september 2023. Zo geniet u zorgeloos van een heerlijke lunch en hoeft u niets te missen van het programma van het Geschiedenis Festival. Lees meer over de lunchpakketten.

Eigen lunch meenemen is toegestaan. We vragen u vriendelijk deze alleen te nuttigen in de foyer. Buiten PHIL vindt u opties voor broodjes e.d. op de zaterdagmarkt bij de Grote Kerk, of u kunt op 5 minuten loopafstand terecht bij o.a. Jumbo, La Place of Subway in de Smedestraat.

Drinken

Bij de bar in PHIL kunt u het hele festival terecht voor koffie, thee en (fris)dranken en een klein assortiment versnaperingen. Verder kunt u bij festivallocatie Noord Hollands Archief tussen 10.00 en 16.00 terecht bij het archiefcafé voor koffie, thee met iets lekkers erbij. Betaling is uitsluitend mogelijk met pin.

Ringleiding

Wenst u ringleiding in de Grote Zaal? Dan kunt u contact opnemen met de kassa van PHIL. U kunt de kassa bereiken via 023-5121212

Ter info

Op het Geschiedenis Festival zullen een fotograaf en videograaf aanwezig zijn voor de verslaggeving van het evenement. Mocht u bezwaar hebben tegen de plaatsing van beeldmateriaal waarop u duidelijk herkenbaar bent, laat het ons dan per mail of telefonisch weten.

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of ticketproblemen wat betreft het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met de organisatie.
E-mail: festival@historischnieuwsblad.nl
Telefoon: 024 -20 278 31

Locatie en route

Het Geschiedenis Festival vindt plaats in PHIL (hoofdlocatie) en twee andere zalen. De routebeschrijving voor PHIL en de beste opties voor parkeren vindt u hier.

PHIL
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
023 512 12 12

Navigatieadres: Damstraat 12 (Parkeergarage De Appelaar)

GRAVENZAAL – Locatie Stadhuis
Grote Markt 2, Haarlem
Deze prachtige historische locatie is uitsluitend te voet bereikbaar.  Ca. 10 minuten lopen vanaf PHIL.

NOORD HOLLANDS ARCHIEF
Jansstraat 40, Haarlem
Deze mooie oude locatie is te voet bereikbaar vanaf PHIL, op enkele minuten afstand.