Informatie - Historisch Nieuwsblad
Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

Informatie

Vanwege het oplopende aantal Covid-19 besmettingen heeft de overheid besloten om de maatregelen nog verder aan te scherpen. Dit betekent dat wij genoodzaakt zijn om het Geschiedenis Festival van 17 oktober as te verzetten naar 2 mei 2021. Lees meer over het verplaatsen van het Geschiedenis Festival en uw tickets.

Wat is het Geschiedenis Festival?

Op zondag 2 mei 2021 vindt het Geschiedenis Festival voor de zesde keer plaats. Dat gebeurt dit jaar in aangepaste vorm in de Tivoli in Utrecht. Prominente historici zullen u met lezingen, debatten en interviews meevoeren naar het verleden.

Maar het Geschiedenis Festival is meer. Naast de lezingen over allerlei historische onderwerpen is er ook muziek, debat en film. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates over het Geschiedenis Festival.

Bekijk de aftermovie van het Geschiedenis Festival 2019.

 

Programma

Het Geschiedenis Festival vindt dit keer in aangepaste vorm plaats onder de titel Geschiedenis Festival Select. De aanvang is om 10.00 uur, de deuren openen om 09.00 uur.

De programmering vindt plaats in één plenaire zaal met strikte anderhalve meter afstand. Tijdens het festival hoort en ziet u o.a. Luc Panhuysen over zeeheld Tromp, meesterinterviewer Coen Verbraak, Japanse propagandafilms van Beeld & Geluid, Maarten van Rossem, Abdelkader Benali en nog veel meer.

Maatregelen tijdens het Geschiedenis Festival

De organisatie van het Geschiedenis Festival en Tivoli houden zich aan de geldende RIVM-richtlijnen én de aanvullende richtlijnen van veiligheidsregio Utrecht.

Voor de meestgestelde vragen over bijv jassen, roken, ingangen en ventilatie bij Tivoli kunt u terecht op deze website: https://www.tivolivredenburg.nl/coronavirus/jebezoek/

Ter info:

Op het Geschiedenis Festival zullen een fotograaf en videograaf aanwezig zijn voor de verslaggeving van het evenement. Mocht u bezwaar hebben tegen de plaatsing van beeldmateriaal waarop u duidelijk herkenbaar bent, laat het ons dan per mail of telefonisch weten.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met de klantenservice van Historisch Nieuwsblad.
E-mail: festival@historischnieuwsblad.nl
Telefoon: 088 700 2799

Locatie en route

Het Geschiedenis Festival vindt plaats in TivoliVredenburg Utrecht

TivoliVredenburg Utrecht
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht
030 760 6777

Openbaar vervoer
TivoliVredenburg ligt in het hart van Utrecht, op loopafstand van Utrecht Centraal. Kijk hier voor een uitgebreide routebeschrijving en meer informatie over parkeren in de buurt.
Plan uw reis op www.ns.nl of www.9292ov.nl