Informatie - Historisch Nieuwsblad
Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

Informatie

Wat is het Geschiedenis Festival?

Op zaterdag 17 oktober 2020 vindt het Geschiedenis Festival voor de zesde keer plaats. Dat gebeurt dit jaar in aangepaste vorm in de Tivoli in Utrecht. Prominente historici zullen u met lezingen, debatten en interviews meevoeren naar het verleden.

Maar het Geschiedenis Festival is meer. Naast de lezingen over allerlei historische onderwerpen is er ook muziek, debat en film. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates over het Geschiedenis Festival.

Bekijk de aftermovie van het Geschiedenis Festival 2019.

 

Programma

Dit jaar vindt het Geschiedenis Festival in aangepaste vorm plaats onder de titel Geschiedenis Festival Select. De aanvang is om 10.00 uur, de deuren openen om 09.00 uur.

De programmering vindt plaats in één plenaire zaal met strikte anderhalve meter afstand. Tijdens het festival hoort en ziet u o.a. Luc Panhuysen over zeeheld Tromp, meesterinterviewer Coen Verbraak, Japanse propagandafilms van Beeld & Geluid, Maarten van Rossem, Abdelkader Benali, de genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs en nog veel meer.

Maatregelen tijdens het Geschiedenis Festival

De organisatie van het Geschiedenis Festival en Tivoli houden zich aan de geldende RIVM-richtlijnen én de aanvullende richtlijnen van veiligheidsregio Utrecht.

Voor de meestgestelde vragen over bijv jassen, roken, ingangen en ventilatie bij Tivoli kunt u terecht op deze website: https://www.tivolivredenburg.nl/coronavirus/jebezoek/

Ter info:

Op het Geschiedenis Festival zullen een fotograaf en videograaf aanwezig zijn voor de verslaggeving van het evenement. Mocht u bezwaar hebben tegen de plaatsing van beeldmateriaal waarop u duidelijk herkenbaar bent, laat het ons dan per mail of telefonisch weten.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met de redactie van Historisch Nieuwsblad.
E-mail: festival@historischnieuwsblad.nl
Telefoon: 024-2404104

Locatie en route

Het Geschiedenis Festival vindt plaats in TivoliVredenburg Utrecht

TivoliVredenburg Utrecht
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht
030 760 6777

Openbaar vervoer
TivoliVredenburg ligt in het hart van Utrecht, op loopafstand van Utrecht Centraal. Kijk hier voor een uitgebreide routebeschrijving en meer informatie over parkeren in de buurt.
Plan uw reis op www.ns.nl of www.9292ov.nl