Home Partners Geschiedenis Festival
Partners Geschiedenis Festival
Partners Geschiedenis Festival

Partners Geschiedenis Festival

Wilt u samenwerken met het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met José Snel via jsnel@historischnieuwsblad.nl of  024-240 41 04.

Hoofdsponsor

Libris is een collectief van onafhankelijke boekenwinkels in Nederland. De Libris boekenwinkels zijn herkenbaar aan hun brede assortiment, sterke lokale aanwezigheid en kwaliteit in dienst, kwaliteit en advies. De Libris boekenwinkel is vaak een literaire boekenwinkel. Dat uit zich ook in het sponsoren van de Libris Literatuur Prijs en de Libris Geschiedenis Prijs. Beide prijzen krijgen veel media-aandacht en worden erg gewaardeerd.

Onafhankelijke, professionele en enthousiaste ondernemers zijn aan Libris gebonden en werken samen om met ketens te concurreren. Libris werkt hiervoor samen met Blz. Libris en Blz. hebben samen een marktaandeel van meer dan 20%, wat hen de marktleider maakt in de markt van het algemene boek.

Libris Blz. BV richt zich voornamelijk op hetgeen dat ondernemers niet alleen kunnen, maar wat het collectief wel mogelijk maakt. Zo sluiten zij bijvoorbeeld collectieve overeenkomsten met uitgevers, leveranciers en organisaties waar ondernemers mee te maken hebben. Op deze manier bereiken zij schaalvoorden die bijdragen aan het optimaliseren van de opbrengsten van de boekhandel.

Partners

Labrys Reizen organiseert sinds 1992 bijzondere groepsreizen, die worden gekenmerkt door aandacht voor detail, een hoge kwaliteit en oog voor de reiziger. Aan de basis van onze organisatie staat een enthousiast team van medewerkers met veel ervaring, verstand van zaken en een passie voor cultuur en reizen. We bieden jaarlijks een wisselend programma bijzondere groepsreizen op inschrijving aan. Deze worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit: zeer goede hotels, uitgekiende programma’s, academische reisleiding en kleine groepen. Gedeelde interesse in een specifiek thema uit de wereld van kunst, cultuur of natuur is wat de reizigers samenbrengt.

Het Noord-Hollands Archief is hét informatiecentrum voor de geschiedenis van Noord-Holland en gemeenten in Kennemerland en Amstel- en Meerlanden. In het publiekscentrum in hartje Haarlem kunnen de bezoekers op de studiezaal documenten inzien en onderzoek doen. Grote delen van de collectie, zoals de archieven, de beeldbank en de kranten zijn ook online via de website te raadplegen. Bovendien is de meer dan 700 jaar oude Janskerk, waar de studiezaal is gevestigd, een bezoek waardl Hier bevinden zich ook twee vaste tentoonstellingen met objecten uit de collectie: namelijk de tentoonstelling ‘Joh. Enschedé Drukkerij van Waarde’ en ‘De vele gezichten van Vrouwen in Verzet’. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen en activiteiten. Meer informatie over het Noord-Holland Archief en de collecties vindt u hier.