Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Inschrijven

Tot volgend jaar!De derde editie van het Geschiedenis Festival, dat Historisch Nieuwsblad op zaterdag 7 oktober organiseerde in Haarlem, was een doorslaand succes. Het uitverkochte evenement in de Philharmonie stond geheel in het teken van geschiedenis, met lezingen, theater, muziek, een quiz, workshops en meer. 

Was u erbij? Laat ons dan weten hoe u deze dag heeft beleefd via festival@historischnieuwsblad.nl. Suggesties voor volgende edities zijn natuurlijk ook van harte welkom. 

Bekijk alle foto's op onze Facebookpagina

Tot volgend jaar!
Nieuws
11 oktober: foto's online
De foto's van het Geschiedenis Festival staan nu op de Facebookpagina van Historisch Nieuwsblad.
Bekijk ze snel!

6 oktober: Festival zo goed als uivertkocht
Momenteel gaan de laatste kaartjes over de toonbank. Daarmee wordt het Geschiedenis Festival 2017 helemaal uitverkocht! Het team van Historisch Nieuwsblad wenst alle bezoekers een historische, onvergetelijke dag.

25 september: Extra festivallocatie - Gravenzaal
Dit jaar is het Geschiedenis Festival ook buiten de Philharmonie te vinden op een extra locatie. In de prachtige trouwzaal van het Stadhuis van Haarlem, aan de Grote Markt 2, kunt u met uw festivalpolsbandje vier sfeervolle programmaonderdelen bijwonen. Burgemeester Jos Wienen houdt hier een lezing over Willem van Oranje, Frits van Oostrom vertelt over zijn nieuwe boek over heer Jan van Brederode, Theatergroep Tafel van Vijf speelt de muzikale voorstelling King Bi en Annegreet van Bergen houdt college over geluk sinds de jaren vijftig.
De ingang naar de Gravenzaal vindt u links aan de zijkant van het stadhuis. U gaat daar door het gietijzeren hek.

21 september: Bestel snel uw lunchpakket - Let op: de lunchpakketten zijn bijna op.
Wilt u op 7 oktober niets hoeven missen? Bestel dan snel een lunchpakket. Voor € 9,50 ontvangt u twee luxe broodjes, een flesje water, een muffin en een kleine candybar. Met de voucher die u na bestelling ontvangt haalt u uw lunchpakket snel en makkelijk op bij het afhaalpunt in de foyer. Zo vermijdt u lange rijen! 

7 september: Kinderprogramma bekend
Over oude Grieken, Vikingen en Egyptenaren
Dit jaar is er op het Geschiedenis Festival voor het eerst een speciaal middagprogramma voor kinderen van 8 – 13 jaar.
Het programma gaat over de oude Grieken, Vikingen en Egyptenaren. Het duurt van 15.30 uur tot 17.30 uur en deelname is gratis! Je moet je wel even aanmelden via festival@historischnieuwsblad.nl. Lees snel verder!


24 augustus: Programma definitief
Het programma van het Geschiedenis Festival is inmiddels compleet. Download hier het blokkenschema, waarin u precies ziet welk onderdeel wanneer en in welke zaal plaatsvindt.
 
Klik op de afbeelding of hier om deze te vergroten.

22 augustus: Boekhandel Blokker boekenpartner Geschiedenis Festival
Ook dit jaar koopt u alle boeken van de sprekers gewoon op het festivalterrein. Boekhandel Blokker, al meer dan zestig jaar een begrip in de regio, verzorgt de boekenkraam in de foyer. Deze boekhandel heeft een actueel assortiment en organiseert regelmatig lezingen en bijeenkomsten. Boekhandelaar Arno Koek schuift bovendien maandelijks aan bij DWDD als lid van het boekenpanel.
Ga naar de site van Boekhandel Blokker.

17 augustus: Help mee op het Geschiedenis Festival
Altijd al een keer willen helpen op het Geschiedenis Festival? Word dan vrijwilliger en volg programma-onderdelen voor, tijdens of na je dienst. Klik hier voor meer informatie en meld je aan als vrijwilliger.

14 augustus: Sprekersoverzicht compleet
Eindelijk is het zover: het sprekersoverzicht van de derde editie van het Geschiedenis Festival is compleet. Onder meer Suzanna Jansen, Adrian Goldsworthy, Maarten van Rossem, Herman Pleij, Cynthia McLeod en Antony Beevor zijn aanwezig om van het derde Geschiedenis Festival een historische dag te maken. Bekijk het sprekersoverzicht.
 
 
Hoofdsponsor:Sponsor: