Bestel nu je ticket
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Inschrijven

Beleef een historische dag op het Geschiedenis Festival

Na twee zeer succesvolle edities organiseert Historisch Nieuwsblad ook dit jaar het Geschiedenis Festival: hét event voor alle geschiedenisliefhebbers in Nederland. De beste sprekers en historici uit binnen- en buitenland verzorgen lezingen, workshops en debatten over alle mogelijke historische onderwerpen. Daarnaast vindt u op ons festivalterrein - de prachtige Philharmonie in Haarlem - theater, muziek, een Libris-boekwinkel en nog veel meer. Bekijk onze programmapagina en bestel uw tickets!

Nieuws

21 september: Bestel snel uw lunchpakket
Wilt u op 7 oktober niets hoeven missen? Bestel dan voor 3 oktober een lunchpakket. Voor € 9,50 ontvangt u twee luxe broodjes, een flesje water, een muffin en een kleine candybar. Met de voucher die u na bestelling ontvangt haalt u uw lunchpakket snel en makkelijk op bij het afhaalpunt in de foyer. Zo vermijdt u lange rijen! Bent u vegetariër of heeft u allergieën? Geef uw speciale dieetwensen voor 27 september door via festival@historischnieuwsblad.nl. Na bevestiging kunt u alsnog een lunchpakket bestellen.

7 september: Kinderprogramma bekend
Over oude Grieken, Vikingen en Egyptenaren
Dit jaar is er op het Geschiedenis Festival voor het eerst een speciaal middagprogramma voor kinderen van 8 – 13 jaar.
Het programma gaat over de oude Grieken, Vikingen en Egyptenaren. Het duurt van 15.30 uur tot 17.30 uur en deelname is gratis! Je moet je wel even aanmelden via festival@historischnieuwsblad.nl. Lees snel verder!


24 augustus: Programma definitief
Het programma van het Geschiedenis Festival is inmiddels compleet. Download hier het blokkenschema, waarin u precies ziet welk onderdeel wanneer en in welke zaal plaatsvindt.
 
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

22 augustus: Boekhandel Blokker boekenpartner Geschiedenis Festival
Ook dit jaar koopt u alle boeken van de sprekers gewoon op het festivalterrein. Boekhandel Blokker, al meer dan zestig jaar een begrip in de regio, verzorgt de boekenkraam in de foyer. Deze boekhandel heeft een actueel assortiment en organiseert regelmatig lezingen en bijeenkomsten. Boekhandelaar Arno Koek schuift bovendien maandelijks aan bij DWDD als lid van het boekenpanel.
Ga naar de site van Boekhandel Blokker.

17 augustus: Help mee op het Geschiedenis Festival
Altijd al een keer willen helpen op het Geschiedenis Festival? Word dan vrijwilliger en volg programma-onderdelen voor, tijdens of na je dienst. Klik hier voor meer informatie en meld je aan als vrijwilliger.

14 augustus: Sprekersoverzicht compleet
Eindelijk is het zover: het sprekersoverzicht van de derde editie van het Geschiedenis Festival is compleet. Onder meer Suzanna Jansen, Adrian Goldsworthy, Maarten van Rossem, Herman Pleij, Cynthia McLeod en Antony Beevor zijn aanwezig om van het derde Geschiedenis Festival een historische dag te maken. Bekijk het sprekersoverzicht.


Hoofdsponsor:Sponsor: