Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

Word vrijwilliger op het Geschiedenis Festival

Het Geschiedenis Festival in Haarlem zoekt vrijwilligers voor publieksbegeleiding op 8 oktober. Kom een shift draaien en haal gratis je hart op aan historie, met tal van bekende sprekers, muziek, interviews en meer. Bekijk de aftermovie van het Geschiedenis Festival 2015 of lees meer over het Geschiedenis Festival.

Op 8 oktober 2016 kan elke geschiedenisliefhebber de de hele dag zijn hart ophalen aan optredens van Nederlandse en buitenlandse schrijvers en historici. Er zijn vijf zalen met lezingen, interviews, muziek, signeersessies, workshops en films. Vorig jaar kwamen er ruim 800 bezoekers, dit jaar rekenen we op het dubbele. De eerste sprekers zijn al bekend: Herman Pleij, Annegreet van Bergen, Maarten van Rossem, Annejet van der Zijl en Ad van Liempt.  Locatie: de Philharmonie in Haarlem.  

Ben jij geïnteresseerd in geschiedenis? Ben je bijvoorbeeld student CMV of doe je lerarenopleiding geschiedenis of maatschappijleer? Misschien is dit dan een leuke vrijwilligersjob voor jou!
 
Wat doet een vrijwilliger?
Wij zoeken vrijwilligers die een dagdeel/shift willen meewerken als zaalwacht of begeleider van sprekers en bezoekers. Je heet bezoekers welkom, wijst ze de weg en zorgt dat lezingen op tijd beginnen. Je houdt ‘jouw’ zaal netjes, en helpt eventueel de technicus met de juiste powerpoint of de spreker met de voorbereidingen van de lezing. Tijdens vragenrondes na de lezing ga je eventueel het publiek rond met een zaalmicrofoon. Soms breng je een spreker naar de juiste zaal of naar een signeersessie, of schiet je te hulp als de festivalmanager extra handen nodig heeft.

Je houdt van aanpakken, kan staand werk verrichten, je bent servicegericht en maakt graag contact met mensen. Wij zorgen voor een uitgebreide vrijwilligersbriefing enkele dagen van tevoren en houden je via de e-mail op de hoogte.
 
Shift 1 helpt met opbouwen, shift 2 met opruimen
Shift 1: ca 08.00 uur tot ca. 14.00 uur
Shift 2: 13.00 uur tot ca. 19.00 uur
 
Vrijwilligers krijgen
Een festival crew t-shirt
Een vrijkaart zodat je buiten je shift om nog meer optredens kan bijwonen
Een programmaboekje
Koffie/thee, lunch en snacks in de artiestenfoyer
Keuze uit een geschiedenisboek uit de webshop van Historisch Nieuwsblad
 
Aanmeldingen en vragen
Stuur een mailtje naar Tamara van Leeuwen, Historisch Nieuwsblad t.vanleeuwen@veenmedia.nl

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.