• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Tweede Wereldoorlog links

  Bekijk een interactieve kaart van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, luister naar muziek uit de jaren ’40-’45 of zoek in 8 miljoen oorlogsbronnen.

  Meer Tweede Wereldoorlog? Klik op een van de buttons.

         

   

  Interactieve kaart van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog

  Deze interactieve kaart toont Europa tussen 1939 en 1945. Per jaar zie je precies welke gebieden de Duitsers veroverden. Ook kun je bekijken wat voor elk land afzonderlijk de gevolgen waren van de oorlog.
  Ga naar de interactieve kaart van Europa tijdens WO2.
   

  Interactieve tijdlijn: genocide tijdens WO2.

  Vervolging en genocide staan centraal in deze interactieve tijdlijn die werd gemaakt door de BBC. Klik op de verschijnende datum om te ontdekken wat er toen gebeurde. Later verder lezen? Dan kun je je plek op de tijdlijn opslaan.
  Ga naar de tijdlijn over genocide en vervoling.
   

  De oorlog in muziek

  Waar luistereden mensen naar tijdens de Tweede Wereldoorlog? En hoe beïnvloedde de oorlog de werken van componisten tijdens de bezetting? Het NIOD stelde deze website samen, waarop je kunt luisteren naar verschillende stukken uit de oorlog.
  Beluister muziek uit de Tweede Wereldoorlog.

  Database met bronnen uit de Tweede Wereldoorlog

  Wil je zelf onderzoek doen naar de Tweede Wereldoorlog? Dan kun je niet zonder Oorlogsbronnen. Hier zijn onder meer 8 miljoen tekstdocumenten en bijna 200.000 afbeeldingen uit de oorlog verzameld. De website is een samenwerking van verschillende archieven en het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
  Ga naar Oorlogsbronnen.nl.