• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Trajecta portal en tijdschrift: ontmoetingsplaats onderzoek religie, cultuur en samenleving

  Bronnen door Eric Hennekam

  Van de site:


  Trajecta Portal is een internationale ontmoetingsplaats voor onderzoekers over de interactie tussen Religie, Cultuur en Samenleving doorheen de geschiedenis van de Nederlanden. U komt er op de site de volgende opties tegen:
   

  • Netwerk: hier kunnen onderzoekers,onderzoeksinstituten, musea, archiefdiensten en andere instellingen informatie plaatsen over zichzelf, hun publicaties en hun projecten.
  • Actueel: hier kunnen studiedagen, congressen, call for papers, tentoonstellingen e.a. worden aangekondigd.
  • Recensies van nieuwe publicaties.
  • Forum: hier worden wetenschappelijke discussies gevoerd en vragen voorgelegd aan het netwerk.  Bij de optie Databanken kunt u oa de volgende databse raadplegen:  Trajecta is ook een internationaal peer-viewed Belgisch-Nederlands tijdschrift over religie, cultuur en samenleving in Nederland en België.  Het is een samenwerking tussen het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme van de Vrije Universiteit in Amsterdam (HDC), het Katholiek Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving in Leuven (KADOC-KU) en het Katholiek Documentatie Centrum in Nijmegen (KDC). Het tijdschrift verschijnt twee keer per jaar. Het eerste nummer verscheen in 2014.
   De voorgangers van Trajecta zijn:


  Archief voor de geschiedenis van het aartsbisdom Utrecht, 1874-1958

  Bijdragen voor de geschiedenis van het bisdom van Haarlem, 1873-1958
   
  Archief voor de geschiedenis van de katholieke kerk in Nederland (AGKKN), 1959-1991, fusie van de kerkhistorische tijdschriften van het aartsbisdom Utrecht en het bisdom Haarlem
   
  Bossche Bijdragen (1917-1971): vanaf 1972 gefuseerd met AGKNN

  Trajecta. Tijdschrift voor de geschiedenis van het katholiek leven in de Nederlanden, 1992-,verderzetting van AGKKN. In 2007 werd de thematiek verruimd tot Trajecta. Religie, cultuur en samenleving in de Nederlanden. Sinds 2013 is Trajecta online te raadplegen via Trajecta Portal.
  [ 2 januari 2015]