• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Suze Zijlstra

  De geschiedenis van Suriname

  Dubbelinterview, 15.30-16.30

  Suze Zijlstra gaat tijdens het festival in gesprek met Cynthia McLeod over de rijke (orale) verhalende tradities en de geschiedenis van Suriname, en de verschillende manieren waarop de geschiedenis van dit land kan worden onderzocht en vastgelegd. Het gesprek wordt geleid door Bas Kromhout, redacteur van Historisch Nieuwsblad.
   
  Zijlstra is historicus gespecialiseerd in Nederlandse maritieme en koloniale geschiedenis van de zeventiende en achttiende eeuw. Ze richt zich momenteel op de geschiedenis van Suriname in de 17e eeuw en o.a. Nieuw-Nederland. Zij is als universitair docent Maritieme Geschiedenis verbonden aan de Universiteit Leiden.

  Zijlstra schrijft graag voor een breed publiek over haar onderzoek, het historische vakgebied en de manier waarop we in Nederland omgaan met koloniale en maritieme verleden. Ze werkt momenteel aan een boek over de vrouwen in haar Nederlands-Indische familiegeschiedenis, vanaf de tijd van de VOC tot en met het heden. Daarnaast is ze redacteur en mede-oprichter van het geschiedenisblog Over de Muur.