• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Sri Lanka-reis

  Groepsreis Sri Lanka

  17 t/m 29 oktober 2016

  Historisch Nieuwsblad en Historizon organiseren dit najaar een historische reis naar het fascinerende Sri Lanka. 

  Reisleider dr. Lodewijk Wagenaar neemt u mee op een tijdreis langs prachtige monumenten, steden, natuurparken en eilandenrijken van het voormalige Ceylon. De resten van het Portugese, Nederlandse en Britse koloniale verleden en de erfenis van de burgeroorlog krijgen bijzondere aandacht, maar ook culturele, godsdienstige en linguïstische aspecten van het verleden komen naar voren.

  De reis wordt afgelegd per luxe touringcar, een enkele keer afgewisseld met een spectaculaire treinreis. 

  Wilt u inspiratie opdoen? Scroll dan naar beneden en download gratis het beeldessay over historisch Sri Lanka!

  Prijs rondreis Sri Lanka: € 3250
  Toeslag eenpersoonskamer: € 500

  Programmabeschrijving

  Het reisprogramma bevat voor elk wat wils. Van boottochten langs de kust en bezoeken aan voormalige forten en plantages van de VOC tot bustours door nationale parken en het verkennen van eeuwenoude steden. Maak kennis met het rijke verleden en de prachtige natuur van Sri Lanka.


   

  Over de reisleiding

  Lodewijk Wagenaar studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In de jaren tachtig reisde hij als conservator van het Amsterdam Museum voor het eerst af naar Sri Lanka. Het land stal zijn hart: de onderzoeker en opleider is er sindsdien betrokken geweest bij diverse museumprojecten. Lees hier een interview met Lodewijk Wagenaar over de Sri Lanka-reis.

  Reisinformatie in het kort

  Reisdata: 17-29 oktober 2016
  Reissom: € 3250,- p.p.
  Toeslagen: eenpersoonskamer € 500,- p.p.
  Inclusief: * vliegtickets * vervoer * hotels * maaltijden tijdens de excursiedagen * gidsen * entrees * informatiepakket * koffie/thee * excursies * toelichtingen en begeleiding door dr. Lodewijk Wagenaar