• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Simon Sebag Montefiore

  Brieven die de wereld hebben veranderd

  Lezing (ENG), 14.45-15.45

  De beroemde Britse historicus, journalist en schrijver Simon Sebag Montefiore komt voor het eerst naar het Geschiedenis Festival! 

  Sebag Montefiore is gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Rusland en publiceerde vele boeken hierover. Zijn biografieën over Stalin werden meermaals bekroond.

  Op het festival vertelt Sebag Montefiore over zijn nieuwste boek, Geschreven geschiedenis. Brieven die de wereld hebben veranderd. Hij selecteerde ruim honderd brieven, van de oudheid tot de eenentwintigste eeuw – voor deze Nederlandse editie voegde hij ook enkele Nederlandse en Vlaamse brieven toe. Sommige zijn moedig en inspirerend, andere verwerpelijk en schokkend, sommige zijn literaire parels, weer andere wreed, grof en schaamteloos, vele zijn erotisch of  hartverscheurend. De schrijvers variëren van koningin Elizabeth I, Ramses II en Leonard Cohen tot Nelson Mandela, Stalin, Michelangelo, Süleyman de Grote en gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden. Sebag Montefiore brengt de briefschrijvers tot leven en laat zien waarom zij nog altijd van belang zijn.

  Deze lezing is Engelstalig.