Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

De Historische Scheurkalender 2015Geselecteerd door de redactie van Historisch Nieuwsblad


Voor veel mensen is het inmiddels een fenomeen. De Historische scheurkalender met elke dag een bijzondere, serieuze, gekke of intrigerende vraag.
Daar leert u wat van, dat scherpt de geest en zo verzamelt u ook nog de alleraardigste anekdoten en feiten.

Om uw nieuwsgierigheid even op te wekken
Zondag 3 mei 2015 is bijvoorbeeld de vraag: Wanneer kwam de eerste grondwet in Nederland tot stand? Of de vraag op 14 augustus: Wat was de aanleiding tot de Kristallnacht van 1938? Of neem de vraag op 9 november: Op welk dier joeg de Urker visser Hessel Snoek (1852-1926) in de Zuiderzee? Ook al weet u de antwoorden op deze drie vragen, er zijn er nog 362 met dezelfde moeilijkheidsgraad.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de scheurkalender. Bestel hem dan snel!


Als abonnee van Historisch Nieuwsblad ontvangt u € 5,- korting op de Historische Scheurkalender 2015. Vul onderaan het bestelformulier de actiecode HSK14AK in.Deze actie is geldig t/m 31 oktober 2014 en zolang de voorraad strekt.

 

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.