• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken
  Historisch Nieuwsblad 10/2012

  Ronald Reagan (1911-2004)

  Charismatisch heraut van de tijdgeest

  Door: Maarten van Rossem

  Toen Ronald Reagan in 1980 aantrad als president, meenden velen dat een nieuw tijdperk was aangebroken. En nog steeds wordt hij door rechts en links beschouwd als een game changing president. Maar Reagan was op z’n best de simpele, maar begaafde woordvoerder van een grote conservatieve beweging, die al onder zijn voorganger Carter was ingezet.

   

  De politieke heiland van de Amerikaanse Republikeinen is zonder twijfel president Ronald Reagan (1911-2004). Ze kunnen geen drie zinnen uitspreken zonder Reagan erbij te halen. Reagan is hun grote voorbeeld; wie zich niet tot hem bekent, is geen goede Republikein. Reagan heeft, kortom, iconische status verworven. Hij is een held. Zelfs Barack Obama noemde hem een ‘game changing president’.

  Wilt u meer geschiedenisverhalen lezen?

  Ontdek de duizenden verhalen die we voor onze abonnees beschikbaar stellen, lees de nieuwste artikelen uit Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere week leestips van de redactie in uw mailbox. Met Historisch Nieuwsblad Online krijgt u altijd de juiste historische context om het nieuws van nu te begrijpen.
  Registreer nu en lees de eerste maand voor slechts 1 euro!

  Al abonnee? Log dan in en lees direct alle geschiedenisverhalen online. Heeft u nog geen account of is uw emailadres niet bij ons geregistreerd? Lees dan hier hoe u verder kunt lezen.

  Word lidInloggen