Contact | Adverteren | Login | Lezersservice

Recensies

2017

Elke maand publiceert Historisch Nieuwsblad diverse boekrecensies, geschreven door onder meer hoofdredacteur Frans Smits, historicus Rob Hartmans, directeur van het Biografie Instituut Hans Renders en Duitslandkenner Willem Melching.
 
                       

Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste recensies.
Alle boeken zijn natuurlijk verkrijgbaar in onze webshop.

Drugs in het Derde Rijk - Norman Ohler

Je hoort weleens zeggen dat over de Tweede Wereldoorlog niets nieuws meer te vertellen valt. Alles is onderzocht. Drugs in het Derde Rijk toont op spectaculaire wijze het tegendeel.

Het huis van de dood - Daniel Beer

Enkele jaren geleden was tijdens een expositie in de Hermitage in Amsterdam een Russische kerkklok te zien die eind zestiende eeuw de bevolking had opgeroepen in opstand te komen. Als straf was de klok gegeseld, ontdaan van zijn ‘tong’ (= klepel).

Het andere Parijs - Luc Sante

De flaneur is een hartstochtelijk toeschouwer van het straatleven. Flaneren levert nergens zoveel mooie verhalen op als in Parijs. Luc Sante schrijft in Het andere Parijs over de onderkant van deze immer tot de verbeelding sprekende stad.

Cécile en Elsa - Elisabeth Leijnse

Elisabeth Lejinse heeft voor Cécile en Elsa, strijdbare freules. Een biografie de Libris Geschiedenis Prijs 2016 gewonnen. Lees het juryrapport of bestel dit prijswinnende boek.

De verslagenen - Robert Gerwarth

Het lijkt heel overzichtelijk: de Eerste Wereldoorlog eindigde op 11 november 1918, om elf uur ’s ochtends, toen aan het westelijk front een wapenstilstand inging die werd bekrachtigd tijdens de vredesconferentie van Parijs in 1919.

Hitler - Peter Longerich

Er zijn de laatste tijd heel wat nieuwe studies over Hitler verschenen.  Nu is er een complete biografie van Hitler door de Duitser Peter Longerich, die eerder de levens beschreef van Goebbels en Himmler.

Biografie Albert Helman - Michiel van Kempen

In tegenstelling tot zijn biograaf Michiel van Kempen was Albert Helman (1903-1996) - schrijver, politicus, historicus en wat al niet meer - te gehaast. Alleen zijn roman De stille plantage is een klassieker geworden.

Biografie Thomas More - Peter Ackroyd

Thomas More (1478-1535) had geen genade met ‘ketters’. More is bekend als vriend van Erasmus, humanist, staatsman en auteur van zijn nog steeds herdrukte boek Utopia.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Passendale

'Een nieuwe imposante en huiveringwekkende beschrijving van de meest verschrikkelijke veldslag ...die ooit heeft plaatsgevonden.'

€ 34,99 | Koop nu

Churchill

Geoffrey Best schetst een compleet portret van Churchill: een theatrale, krachtige persoonlijkheid ...met een dadendrang die alle richtingen uit schoot.

€ 29,99 | Koop nu