Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

De politieke scheurkalender 2016


Iedere dag verrassende weetjes, quizzen, quotes en cartoons!

De Politieke Scheurkalender bevat onder meer de politieke jaarkalender en een terugblik op historische gebeurtenissen: van de VVD en het CDA tot aan de PVV en de Partij voor de Dieren, alles over democratie en rechtsstaat, zowel lokale, nationale, Europese als internationale politiek.

Maar ook de verkiezingen, mensenrechten, waterschap, het Europees parlement, Bevrijdingsdag, vrouwen in de politiek, spotprenten en politieke schandalen komen aan bod. Van spraakmakende politici, Prinsjesdag en de werking van het kiesstelsel, tot het mysterie van politiek taalgebruik, beruchte debatten en uitspraken van cabaretiers over politici. Met vragen, stellingen, weetjes, feitjes, beroemde uitspraken en belangrijke data in 2016.De Politieke Scheurkalender 2016 is ontwikkeld door de makers van Historisch Nieuwsblad en Maarten!, in samenwerking met ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat.
 

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.