• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Oproep: heeft u vragen voor Jan Brokken?

  Dit najaar presenteert Jan Brokken, auteur van vele boeken waaronder bestseller De vergelding, zijn nieuwe boek over de Tweede Wereldoorlog: De rechtvaardigen. Naar aanleiding van dit nieuwe werk interviewt Historisch Nieuwsblad-redacteur Bas Kromhout Brokken in een serie van vier podcasts. U kunt vragen insturen voor dit interview.

  In De rechtvaardigen vertelt Brokken hoe de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen), Jan Zwartendijk, een manier vond om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Transsiberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden zo de oorlog. De rechtvaardigen beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. Het boek is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

  Heeft u vragen voor Jan Brokken, over zijn nieuwe boek of over eerder verschenen titels van zijn hand? Mail uw vragen dan naar redactie@historischnieuwsblad.nl en wie weet geeft Brokken u antwoord. 

  De podcasts zijn vanaf september te beluisteren via de website van Historisch Nieuwsblad.