• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Ontdek de schitterende Spaanse nationale digitale bibliotheek

  Bronnen door Eric Hennekam

  Biblioteca Digital Hispánica is de Internet bibliotheek van de Biblioteca Nacional de España (Naionale Bibliotheek van Spanje). Het doel  van de site is om vrije toegang  van duizenden gedigitaliseerde documenten te geven aan een groot publiek: boeken uit de 15de tot de 19de eeuw, manuscripten, tekeningen, gravures, pamfletten, affiches, foto’s, kaarten, atlassen, muziekpartituren, historische kranten en tijdschriften en audio-opnamen.
  Deze bibliotheek, die werd opgericht in 2008, geeft een dwarsdoorsnede van de bibliografische en documentair erfgoed van de Biblioteca Nacional de España.  Op dit moment zijn 134.000 werken over allelei onderwerpen in alle documentaire vormen toegevoegd. 

  Zoeken met Países Bajos (Nederland) gaf 235 resultaten over de periode 1440 tot 1949. Daarbij veel kaarten, geluidsfragmenten en boeken. Maravilloso!!!


  Afbeelding:  een van de vroeg Middeleeuwse genealogische topstukken:  Beatus de Liébana : Códice de Fernando I y Dña. Sancha, Bron: collectienr VITR/14/2 Nationale Bibliotheek van Spanje.


  [ 1 juni 2014]