Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten
donderdag 26 april 2018

Kranten brengen nieuws uit de Eerste Wereldoorlog

In acht edities het laatste nieuws uit de Eerste Wereldoorlog

‘Fataal schot in Sarajevo’, kopt het eerste nummer van Eerste Wereldoorlogskranten. Het artikel vermeldt dat in de Bosnische stad de Oostenrijks-Hongaarse kroonprins Franz Ferdinand is vermoord door een Servische nationalist. Zal dit het begin zijn van de gevreesde Grote Oorlog in Europa?

In acht edities brengen Eerste Wereldoorlogskranten het belangrijkste nieuws over de oorlog van 1914-1918. De artikelen zijn afkomstig uit originele dagbladen van honderd jaar geleden. Ze berichten over het verloop van de strijd, de ontberingen van soldaten en burgers, en de impact van de oorlog in Nederland.
 
Het lezen van originele nieuwsartikelen geeft een historische sensatie. Voor de leesbaarheid zijn ze hertaald in modern Nederlands en vormgegeven volgens hedendaagse standaarden. Ook zijn ze rijk geïllustreerd met historische foto’s en spotprenten. Elke krant bevat bovendien een kopie van een originele krantenpagina. Deskundigen geven historische achtergrondinformatie.

Eerste Wereldoorlogskranten is een gelegenheidsuitgave van Historisch Nieuwsblad in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek. Eerder verscheen in dit genre de succesvolle reeks Oorlogskranten 1940 – 1945. 

Benieuwd? De kranten zijn verkrijgbaar in de losse verkoop en als abonnement. Klik hier voor meer informatie. 

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.