Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten
woensdag 28 maart 2018

Grenzen aan de groei

De Club van Rome en zwendel met voedsel

De Club van Rome waarschuwde voor milieuverontreiniging en uitputting van grondstofvoorraden. Sinds de verschijning van het rapport Grenzen aan de groei kwam er een einde aan het onbevangen plezier in consumeren. Ed Croonenbergh beschrijft in ons nieuwe nummer hoe het klimaatbewustzijn op gang kwam.

Aansluitend treft u een stuk over voedselveiligheid. De moderne, westerse mens is immers niet bang voor honger, maar maakt zich zorgen om de veiligheid van ons eten. Is de biefstuk nog wel te vertrouwen? En wat zit er in de eieren? Door schade en schande is een nieuwe houding ten opzichte van voedsel ontstaan.

Verder in ons aprilnummer: de mislukking van Liberia, de heksenjacht op Katharina Kepler, de Russische maarschalk Michail Toechatsjevski, de voorronde van de Grote Geschiedenisquiz, een zeventiende-eeuws debat over een belangrijke anatomische kwestie en meer.

Historisch Nieuwsblad is nu verkrijgbaar in de winkel en in onze webshop. U betaalt geen verzendkosten.

Liever op de mat? Bekijk hier onze abonnementen.

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.