Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten
zaterdag 24 maart 2018

Speel mee met de voorronde van de Grote Geschiedenisquiz

Waarom werd Mahatma Gandhi zo vaak afgebeeld met een spinnewiel? Wat is de reden dat Atatürk de fez, het beroemde hoofddeksel, verbood? En aan welk instituut doneerde Hitler in de jaren dertig 100.000 rijksmark van zijn privévermogen? De voorronde van de Grote Geschiedenisquiz bestaat uit vijfentwintig vragen over grotere en kleinere gebeurtenissen uit de geschiedenis. U maakt zo kans op een plek in de finale als deelnemer of in een van de publieksvakken die de teams ondersteunen.

U doet mee via de website van de GGQ of via het aprilnummer van Historisch Nieuwsblad

Een welgemeende waarschuwing: we raden u sterk af om de antwoorden op te zoeken. In de voorronde kunt u hiermee hoge ogen gooien, maar in de finale valt u onvermijdelijk door de mand.

Doe mee met de Grote Geschiedenisquiz.

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.