Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten
maandag 12 maart 2018

Stuur uw mooiste foto's van vroeger in

En misschien komen ze in het nieuwe boek van Annegreet van Bergen

Journalist, econoom en Historisch Nieuwsblad-columnist Annegreet van Bergen werkt aan een opvolger van haar bestseller Gouden jaren. Hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd. Haar nieuwe boek Het goede leven laat zien hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd - en heeft hiervoor uw foto's nodig.

Lezersverhalen

Annegreet van Bergen: ‘Voor een deel dank ik de anekdotes in Het goede leven aan de verhalen die bij lezers boven kwamen toen ze Gouden jaren hadden gelezen. Moeders die voor één dagdeel in de week wasmachines huurden. Tandartsen die met een sigaar in de mond de halfjaarlijkse controle uitvoerden. Kinderen die als tijdverdrijf kentekens van auto’s noteerden. Ik hoop dat lezers, nadat ze eerst hun herinneringen met mij hebben gedeeld, nu ook hun foto’s met me willen delen en dat we op die manier iets heel bijzonders kunnen maken van Het goede leven.’
 

Stuur uw foto in

Het gaat vooral om oude foto’s uit de periode 1950-1975 die het dagelijks leven uit die tijd mooi weer geven. Denk aan gezinnen op een bromfiets, rokende mensen, zondagse uitjes, zelfgemaakte kleren, tot het huishouden veroordeelde moeders of verdwenen buurtwinkels. Heeft u zo'n mooi ouderwets kiekje liggen? Stuur deze in voor 1 mei 2018. De mooiste foto’s worden opgenomen in Het goede leven en de inzenders daarvan krijgen een exemplaar van het boek.
 

Vervolg Gouden jaren

In Het goede leven pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller Gouden jaren. Met nieuwe observaties en anekdotes laat ze zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider? Het boek zit vol herkenbare anekdotes, scherpe observaties en unieke foto’s.
 
Wilt u meedoen? U vindt meer informatie en de voorwaarden op de website van AtlasContact.
 

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.