Contact | Adverteren | Vacatures | Login | Klantenservice

Postzegels voor jarig Rijksmuseum van Oudheden

dinsdag 20 februari 2018

Ter gelegenheid van het jubileum van het Rijksmuseum van Oudheden (RMO), dat dit jaar tweehonderd jaar bestaat, maakte PostNL een serie postzegels met tien voorwerpen uit de museumcollectie in de hoofdrol. De zegels zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

In een speelse combinatie van fotografie en illustratie met enkele geschetste lijnen en de rode O van het museumlogo, lijken de voorwerpen getekende museumbezoekers in verschillende houdingen. De zegels zijn gemaakt door Jaap Biemans, artdirector van Volkskrant Magazine. Zo speelt keizerin Livia met haar smartphone, lijkt de fibula van Dorestad te dansen en geniet de mummiekist van Peftjaoeneith van een kopje koffie.Onder de voorwerpen die voor de postzegels zijn gebruikt zijn onder meer een Egyptische glazen gezichtskraal (Egypte, 500-200 v.Chr.), een marmeren standbeeld van Bacchus (Italië, 100-200) en een fibula van Dorestad (Wijk bij Duurstede, 800).
 

Jubileum

Het Rijksmuseum van Oudheden werd in 1818 opgericht door koning Willem I. Dit jaar vinden allerlei jubileumtentoonstellingen, feestelijke activiteiten en leuke extra's plaats om het tweehonderdjarig jubileum te vieren.
Meer informatie vindt u hier

Gouden Eeuw

Eerste Wereldoorlog

Tweede Wereldoorlog

VOC

Middeleeuwen

Meld u aan en ontvang wekelijks de gratis nieuwsbrief, vol historische artikelen, nieuws en aanbiedingen.